Saturday, July 9, 2011

Vegetariska restauranger i Rom

Itlalian caféFor vegetarianer kan det ofta vara svårt att hitta ställen att äta med anständiga vegetariska alternativ, speciellt om du reser i ett främmande land. Romarna älskar god mat och med den rikedom av pasta och grönsaksrätter som finns i italiensk mat, möjligheter till vegetariska rätter är många. Utspridda i hela Rom är restauranger specialiserade på vegetarisk mat och strävar efter att erbjuda en mängd olika läckra rätter som tar fram det bästa i italienska och andra smaker. Margutta RistoranteMargutta Ristorante, som ligger i centrala Rom, är ett exklusivt vegetarisk restaurang som serverar brunch, lunch, middag och har även helg bufféer. Margutta meny kretsar med årstiderna och enligt nya trender i vegetariska rätter och kocken använder alla ekologiska livsmedel. Exempel på rätter är bl.a. kronärtskockshjärtan med potatis tärningar och rökt provoloneost, frittelline gyllene majs och parmesan Fusilli med vegetarisk sås, och ravioli ost. Desserter och en omfattande vinlista finns också. Margutta också montrar lokala konstverk och som ibland har levande musik.

Margutta Ristorante, Via Margutta, 118 Rom, Italien 00.187, 06 32.650.577, ilmargutta.it Arancia BluLocated i San Lorenzo, Högskolan i Rom, serverar Arancia Blu middag på vardagar, och lunch och middag på helgerna. Arancia Blue specialiserat sig på handgjorda pasta och har breda utbud av vin, öl hantverk, te och desserter. Rätter inkluderar unika varianter som Quiche med purjolök och mandel, lasagne med rosensallat and Trevigiano and Taleggioost, och ravioli med grädde av potatis, Gorgonzola och sparris.

Arancia Blu, Via Prenestina, 396, 00171 Rome, Italien, 06 4.454.105, aranciabluromadotcom Beehive CaféFor något mer avslappnade, prova Beehive Café. Beläget bara nedför gatan från Roms centralstation och en del av Beehive Hotel är Beehive Café en vegetarisk frukost gemensamt som bara använder ekologiska ingredienser. Meny poster ingår granola, omeletter grönsaker och bullar. Sötsaker inkluderar crepes, tårtor, kakor, tårtor och pajer. En full-service espressobar finns också.

Beehive Café; Via Marghera 8, 00185 Rome, Italien, 06 44.704.553, the-beehivedotcom

No comments:

Post a Comment