Friday, July 22, 2011

Makedonska landmärken

Republiken Makedonien är ett oberoende land som ligger i sydöstra Europa.Republiken Makedonien är ett land i sydöstra delen av Europa. Det är hem till 2 miljoner medborgare, främst koncentrerade till staden Skopje, dess huvudstad. Landet har en rik kulturell historia, och har varit platsen för många politiska och territoriella tvister som går tillbaka så långt som 300 f.Kr. Saat KulaSaat Kula är ett gammalt klocktorn ligger i Skopje. Tornet byggdes för 500 år sedan, vilket gör det till äldsta klocktornet i sydöstra Europa. Klocktornet var konstruerad med hjälp av tekniker lärt sig av gamla ungerska horologists, och det är konstruerat i en unik hexagonform.



Utöver sin intressanta historia har Saat Kula tornet kulturell betydelse för det makedoniska folket. I hundratals år har klockan använts för att ange korrekt tid för religiösa böner; denna praxis fortsätter i dag. Denna kulturella roll, i kombination med arkitektonisk skönhet av tornet, bidrar till att Saat Kula en av mest anmärkningsvärda sevärdheter i Makedonien. JakupicaJakupica är en stor bergskedja som ligger i centrum av Makedonien. Den mest märkbara landmärke på berget är dess topp, Solunska Glava. Denna topp torn över landet på 8.000 meter hög. Samtidigt som det medför, kan Jakupica intervallet nås till fots från staden Skopje.



The Jakupica bergen kan ses från många delar av Makedonien, gör den till en av de mest sett landmärken i landet. Det högsta toppar i sortimentet är synliga från både staden Thessaloniki och Egeiska havet, en skillnad i avstånd över 200 miles. Som jämförelse skulle detta vara motsvarigheten till en bergskedja som är synligt från både Washington DC och New York. Lake MatkaLake Matka ligger 10 miles från huvudstaden Skopje, och har en 8,5-mil vandringsled runt dess strand. Sjön är geografiskt unikt grund av sitt läge djupt nere i en fjälldal. Terrängen runt vattnet stiger brant på alla sidor och skapar en vacker utsikt. Bergssidan banker erbjuder en utmaning för vandrare och andra upptäcktsresande.



För historia entusiaster, finns flera gamla kloster som går tillbaka till den bysantinska eran undangömda på ena sidan av sjön Matka. Ett stort vattenkraftverk reservoaren heter träffande Matka Dam också kan ses. Detta konkreta konstruktionen används för att artificiellt styra nivån på sjön, och ger ström till det omgivande området. Zena BorecZena Borec är en park belägen mitt i centrala Skopje. Parken erbjuder resenärer en flykt från den hektiska stadslivet. Pathways belagd med slipade stenar väva hela parken, som skuggas av stora träd. Förutom sin naturliga skönhet, Zena Borec också känd för sin roll i moderna makedonska historien. Parken har varit värd för flera politiska möten och protester, bland annat en hungerstrejk av fackliga arbetare 1995.



På senare tid har Zena Borec bli platsen för ett stort monument över en av Makedoniens mest framstående författare. I januari 2010, var en staty av Slavko Janevski avtäcktes i parken. Janevski, poet och prosaförfattare, tillbringade en stor del av sitt liv inspelning Makedoniens myter och legender i skriftlig form.

No comments:

Post a Comment