Saturday, July 9, 2011

Historiska sevärdheter i Paris, Frankrike

Eiffeltornet ligger bara en attraktion i Paris.Staden Paris har ett antal attraktioner som kommer att tilltala den historiskt sinnade turister. Vare intresserade ovärderliga konstverk, underverk av modern arkitektur eller gotiska katedraler, kommer besökarna att hitta att Paris har något för dem. Innan du beger dig iväg till stad i ljus, bör resenärer planera så att de kan göra det mesta av sin resa om de är historia buffs eller bara vill ta i den rika kulturhistoria av Frankrikes största stad. Eiffel TowerThe Eiffeltornet är ett av världens mest kända strukturer, firas i litteratur, poesi, sång och film. Arbetstagare beväpnad endast med spadar uppfördes den i fem månader under året 1887. Strukturen väger uppskattningsvis 7.300 ton och fyra pelarna är perfekt i linje med de fyra väderstrecken på kompassen. Utöver det historiska arvet av tornet, det ger också en enastående och unik utsikt över Paris.



Eiffeltornet, 5 Parc du Champ de Mars, 75007 Paris, Frankrike, +33-8-92-70-12-39, tour-eiffel.fr Notre Dame CathedralThe Notre Dame är en fungerande katolsk kyrka med dagliga mässor och vesper. Domkyrkan är öppen varje dag, året för besökare, inklusive helgdagar. Det kostar inget att besöka katedralen, men det finns en entréavgift för att kunna se vissa delar av den som exempelvis torn och statskassan. Katedralen är anmärkningsvärd för både sin arkitektoniska aspekter liksom den konstnärliga kvaliteten på de blyinfattade fönstren inuti.



Notre Dame-katedralen, Place du Parvis Notre Dame, 75004 Paris, Frankrike, +33-1-42-34-56-10, notredamedeparis.fr Louvren MuseumThe Louvren är kanske världens mest kända konstmuseum. Museet är värd 35.000 stycken på åtta departement, däribland antikviteter i Mellanöstern, Egypten, Grekland, Rom och etruskiska kulturen, islamisk konst, skulpturer, konsthantverk, målningar och grafik. Förutom de permanenta samlingen museet också husen roterande utställningar, som har inkluderat europeiska ritning mästare, tryck och teckningar från Battista Franco, turkiska teman konst och venetianska renässans konst.



Louvren, 36, rue du Louvre, 75001 Paris, Frankrike?; +33-1-40-20-58-24; Louvre.fr Arc de TriompheThe Triumfbågen föreslogs först av kejsar Napoleon I år 1806 och slutförs och invigdes av Louis-Philippe de Citizen King. Stilen i Arc frammanar Titusbågen, men utan kolumnerna. Louis-Philippe dedikerade Arc till arméer revolutionen och den första franska kejsardömet. År 1921 blev Arc Frankrike grav för det okända soldaten. Hela staden Paris är synlig från terrassen.



Triumfbågen, Avenue de Friedland, 75008 Paris, Frankrike, +33-1-40-68-35-88, arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr/en /?fl_r = 4 PantheonThe Pantheon Paris konstruerades för att vara en kyrka men som senare omvandlades till ett civilt tempel och kryptan för några av de mest anmärkningsvärda siffror i Frankrike, inklusive Victor Hugo, Voltaire, Marie Curie och Emile Zola. Började byggas 1757, men då byggnationen stod klar 1791, var den franska revolutionen i full gång och förklarade att bygga ett civilt tempel. Pantheon var den första hem Foucaults pendel, experimentet som visade att jorden roterar runt en axel.



Pantheon, Le Pantheon, Place du Panthéon, 75005 Paris, Frankrike

No comments:

Post a Comment