Monday, July 11, 2011

Nationella monument i Europa

Newgrange på Brú na Bóinne i Irland är en av de mest häpnadsväckande monument i Europa.En av de mest givande och informativa sätt att uppleva ett land att besöka sina monument, för att se vad kultur värderingar och hur det förflutna har format landskapet och människorna. I Europa varje land har platser av stor historisk och kulturell betydelse - från ruiner bronsåldern till verk av arkitektonisk prakt, är Europas historia skriven i dess monument. Brú na Bóinne Innebörden av spiral hällristningar vid ingången till Newgrange förblir ett mysterium.Brú na Bóinne är ett monument komplex som ligger i County Meath, Irland. Tre av de mest kända platserna på Brú na Bóinne är imponerande passagen gravar Newgrange, Dowth och Knowth, som hjälpa upp världens största och mest spektakulära samling av förhistoriska megalitiska konsten. Även om de inte helt förstått, är platsen tros ha varit centrum för ekonomiska, religiösa och begravnings funktioner för forntida irländska folket. Monumentet är spridd över nästan 2.000 tunnland mark på stranden av floden Boyne och innehåller 40 gånggrifter och andra mindre sten verk som Cloghalea Henge. Detta världsarv är en av de mest besökta platserna i Europa.



Brú na Bóinne, Donore, County Meath, Irland, +353-41-988-0300, heritageireland.ie Alhambra Alhambra är en av de mest vackra och mest besökta monument i Spain.Perched på en kulle med utsikt över staden Granada är Alhambra, ett av de viktigaste exemplen på 13-talet morisk arkitektur i Spanien. Alhambras - vilket betyder "den röda" "på grund av sin färg - var ett palats-citadell byggts för Ibn al-Ahmar, grundaren av Nazarite dynastin i Granada. Ett spretigt struktur, innehåller Alhambra royal bostadsområden kammare, komplex domstol, en moské och ett bad, men de mest kända delarna av karossen är gårdarna. Djupt påverkade av islamiska poesin, gårdar använder ljus och vatten för att skapa en dramatisk och fridfull miljö, i skarp kontrast till det varma klimatet i regionen. Lejonet domstolen, i synnerhet, är känd för sina kakel och statyer ornamentik och användning av vatten för att skapa en vilsam ljudmiljö. Nu ett världsarv, är Alhambra en av de mest populära och viktiga monument i Spanien.



Alhambra, Palacio de Carlos V, Granada, Spanien, +034-93-492-3750, turgranada.es Lascaux CavesThe Lascaux grottorna i sydvästra Frankrike anses ha det bästa exemplet på paleolitiska grottmålning i världen. Målningarna är spridda över det inre av en grotta galleri 66 meter bred och 16 meter höga, föreställande djur gestalter som hjort, antilop, björnar, vilda hästar och uroxe. Många geometriska figurer även omfatta väggarna, vars innebörd är inte känd. Grottorna var förseglade från den tidpunkt de skapats fram till 1940, när de upptäcktes. Efter att ha varit öppen i 25 år, var den ursprungliga grottan Lascaux stängt för allmänheten på grund av skador som tillkommit från artificiellt ljus och växlande temperaturer. Ett detaljerat replika, kallas Lascaux II öppnades för allmänheten kort efter grottan förklarades som världsarv år 1979. Det är fortfarande ett mycket populärt resmål för dem som är intresserade i Europas förhistoriska förflutna.



Lascaux-grottorna, Route de la Grotte de Lascaux, Montignac, Frankrike, +330-55-305-6565, lascaux.culture.fr

No comments:

Post a Comment