Tuesday, July 12, 2011

Ungerska kulturminneslagen

Statyn i HungaryHungary är ett land i Europa med en gammal och varierad historia. När kraftfull och expansiv under antiken har det blivit en konsoliderad land. När en del av Sovjetunionen, har det blivit sedan en liberal och industrialiserade nation. Ungerns rika och intressanta historia har skapat många historiska landmärken värt tittar om du någonsin besöker Europa. CitadellaThe Citadella (eller Citadel) är på Gellertberget utsikt den ungerska huvudstaden Budapest. Det har utsikt över också den vackra floden Donau. Utsiktsplatsen Citadella står över 656 meter från staden. Den byggdes i mitten av 19-talet och ursprungligen tjänade defensivt.



Dess huvudsakliga användning var en utkik. Den gav huvudstaden tidig varning från någon invaderande arméer eller barbarer. Det var också en kraftfull fästning fylld med bågskyttar och svärdsmän. Idag står det som ett monument över de arkitektoniska och militär teknologi 19th century Ungern. Det finns bunkrar tillgängliga för visning nära basen, samt ett vax museum, en grotta kyrka och en fin restaurang. Den är öppen dagligen. Stora SynagogueChristianity och judendom var mycket framträdande i Europa genom historien. I Budapest är det den store Snagogue eller Dohanygata synagogan, mest skrämmande och imponerande bit ungersk judisk historia. Den står som den största synagogan i Europa och näst störst i hela världen. Byggt år 1859, fungerade det som en religiös knutpunkt för miljontals judar i Europa.



Det kan sits 3.000 personer i sina massiva inre. Dess två framstående torn är de mest fängslande inslag i synagogan. Tyckte det var starkt skadad under andra världskriget, har det byggts och är öppen för allmänheten. Den är öppen dagligen. Eger CastleOne av de mest berömda slotten i hela Ungern är Eger Castle. Den byggdes runt en katedral och Bishop's Palace på 13-talet. Slottet byggdes ut i hela decennier tills den täckte en hel modern kvarter. Det var en av de viktigaste militära slott i hela Ungern.



År 1552, var slottet under belägring av en turkisk armé. Två tusen människor kämpade mot över tiotusen turkiska inkräktarna och framgångsrikt försvarat sitt slott i en av de mest berömda ungerska militära segrar. Idag fungerar den som ett museum för militära historia, inklusive sektioner som ägnas dessa seger. Det håller Hjältarnas Hall, slottet fängelset museum och fungerar vax. Det är öppet varje dag för offentlig visning.

No comments:

Post a Comment