Sunday, July 17, 2011

Monument i Spanien

SpainThe Alhambra, katedralen i Santiago de Compostella och Valley of the Fallen är några av Spaniens många monument. Men alla dessa viktiga platser innefattar en särskild epok i Spaniens historia: moriska ockupationen, katolska erövring och de år som diktatorn Francisco Franco. AlhambraThe Alhambra är en av de mest besökta monumenten i Spanien, enligt Spaindotcon. Det är i den sydliga staden Granada och tjänade som slottet till den moriska sultanerna som ockuperade Spanien. Byggt på 14: e århundradet, betyder namnet "Alhambra" Röda Fortet. Det ligger på en kulle med utsikt över Granada. Slottet är ett invecklat snidad arkitektoniskt mästerverk featuring utsmyckade tak, fontäner och dess berömda Lion borggården. Monumentet är också hem till majestätiska Generalife trädgård.

Alhambra, Granada, Spanien, +34 902 44 12 21, Alhambra-patronato.es Santiago de Compostela CathedralLocated i nordvästra Galicien, 11-talet Santiago de Compostela Cathedral varit slutpunkten av Spaniens berömda pilgrimsleden El Camino de Santiago. Katedralen är en kombination av många arkitektoniska stilar såsom romansk, barock, gotiska och neoklassiska. Även om det fortfarande fungerar som en fungerande katedral, det är en av Spaniens viktigaste historiska monument. Varje år under Stilla veckan (La Semana Santa), blir domkyrkan en samlingspunkt för processioner och fester.

Santiago de Compostela Cathedral, Praza göra Obradoiro, Stadscentrum, Santiago de Compostela, Spanien dal FallenThe Valley of the Fallen (Valle de los Caidos) utanför Madrid byggdes på 20-talet. Monumentet är en jätte krypta inbyggd i sidan av berget, med ett stort kors sitter på toppen. Valley of the Fallen fick i uppdrag av Francisco Franco till minne hans seger i det spanska inbördeskriget. Enligt GalenFrySingerdotcom var det byggt av tvångsarbete fångarbete och spanjorerna aldrig besöka monumentet. Franco är begravd inne i Valley of the Fallen grav.

Valley of the Fallen, Carretere de Guadarrama / El Escorial, Madrid, Spanien, +34 91 890 5611

No comments:

Post a Comment