Saturday, July 9, 2011

Obscure Paris monument

Eiffel TowerTo vara säker, ingen besök i Paris komplett utan att besöka sevärdheter. Eiffeltornet, Triumfbågen och Louvren är alla väsentliga och inte får missa. Men vad gör du efter det? Nåväl, lyckligtvis, till en stad så stor som Paris har massor se och göra. Det finns många mindre kända monument som är värt att ta tid att besöka. Jim Morrisons GraveWhen Jim Morrison sångaren efter den legendariska rockgruppen The Doors, dog med 3 juli 1971 var det ursprungligen höll mycket tyst. Rock Star hade kommit till Paris önskar anonymitet, och han begravdes i Cimetière du Père Lachaise med liten fanfar. Trots att graven ursprungligen omärkta, började hundratals fans tjat kyrkogården personal att hitta graven i slutet av ikonen. Nu är det en av de besökta gravarna i staden.



Tomtindelning: 6; Cimetière du Père Lachaise, 6, Rue du Repos, Paris 20e, Paris, Frankrike, +01-43-70-70-33 Memorial de la ShoahThe Memorial de la Shoah är Paris sätt minne av Förintelsen. En av de första sevärdheter som möter besökarna på inträdet på Memorial är muren av namn, deporterades en hyllning till 76.000 franska judar som kom från sitt hemland och skickas till nazisternas koncentrationsläger. Minneslunden har också utställningar om historia av antisemitism i världen. På den andra söndagen i varje månad vid 3 PM, det är en fri, engelsktalande guidad tur i Memorial. Ett varningens ord: vilket är fallet med många Förintelsen museer, kan bilderna på displayen vara grafiska och kanske inte passar för känsliga besökare. Minnesmärket är öppet varje dag utom lördag från 10:00 till 06:00



Memorial de la Shoah, 17 rue Geoffroy l'Asnier, 75004 Paris, Frankrike, +01-42-77-44-72, memorialdelashoahdotcom St EustacheThough den inte är lika känd som Notre Dame, strävpelare den flygande och gotisk design av St Eustache är definitivt värt vandring över till Paris 'Market grannskap. Trots att byggas någon gång mellan 1532 och 1.640 finns bestämt moderna element till omgivningen av kyrkan. Ett slående skulptur, av ett huvud Med de handgjorda kupad till öra, sitter L'Ecoute av Henri de Miller, utanför. Och inne i kyrkan, kommer besökarna att hitta amerikanska konstnären Keith Haring's Kristi liv som gavs till kyrkan efter Haring gick bort 1990.



St Eustache, 2 återvändsgränd St-Eustache, Beaubourg Les Halles, Paris, Frankrike, Saint-eustachedotcom

No comments:

Post a Comment