Sunday, July 31, 2011

Museer & Monument Paris

Triumfbågen, ParisWith hundratals museer och dussintals monument, Paris ett bra ställe att besöka om du älskar att lära om konst, historia och franska kulturen. För muséer, missa inte att besöka Louvren för att se Mona Lisa och grekiska skulpturer som Venus de Milo och Musee d'Orsay för att se Monets berömda näckrosor och Van Goghs solrosor och självporträtt. Se också till att besöka Paris mest kända monument, Eiffeltornet och Triumfbågen ursprungligen ett monument Napoleons men nu känd för platsen för allierade styrkorna för nazisterna ut ur Paris under andra världskriget. Louvren MuseumThe Louvren, byggd som en palats åt kungen av Frankrike i den 17: e talet och är mest besökta museum i världen, liksom en av de största. Det är omöjligt att gå igenom varje rum på daglig besök. Istället planera din tid noga och försök att träffa museets höjdpunkter. Ta dig tid att se sitt gåtfulla leende Mona Lisa, krypa vid åsynen av bevarade egyptiska mumier och bli förbluffade av hantverket av Michelangelos skulpturer. Innan de lämnar, besök Apollo Galleri för att visa kronjuveler i Frankrike.

Louvren, Mo Palais-Royal / Musée du Louvre, Paris, Frankrike 75001, +33-01-40-20-50-50, louvre.fr / LLV / commun / home Musée d'OrsayAfter de enorma Louvren, relativa litenhet på Musée d'Orsay är en välkommen förändring. Inrymt i en 18th century tågstationen innehåller Musee d'Orsay några av de mest kända och älskade målningar av de franska impressionisterna som målade de flesta av sina verk i Paris vid sekelskiftet. Rummen är hängivna Monets näckrosor, Renoirs scener av livet i Paris, Van Gogh målningar av sol blommor, hans hus och många självporträtt och Toulouse-Lautrecs can-can dansare på Moulin Rouge.

Musée d'Orsay, 1 Rue de la Légion d'Honneur, Paris, Frankrike 75007, +33-01-40-49-48-14, musee-orsay.fr/en/home Eiffel TowerThe 120-åriga Eiffeltornet är en internationell symbol för Frankrike och ett "måste-se" "när de reser till Paris. Det är svårt att föreställa sig att parisarna planerade att riva Eiffeltornet efter att det tjänat sitt syfte i världsutställningen 1889. När du besöker tornet, är den stora omfattningen av monumentet hisnande. Stå under benen på tornet och visualisera 7300 ton järn behövs för att skapa detta monument. På natten tar hissen upp till toppen för en fantastisk panoramautsikt över stadens silhuett att förstå varför Paris är känd som "City of Lights". "

Eiffeltornet, 5 Parc du Champ de Mars, 75007 Paris, Frankrike, +33-01-44-11-23-23, turné-eiffel.fr Arc de TriompheStanding majestätiskt i ena änden av den berömda Champs-Elysées, Arc de Triomphe är den näst mest populära monumentet i Paris efter Eiffeltornet. Startad av Napoleon år 1809 för att fira sina segrar, han dog innan Arc var klar 1838. Det finns emellertid Triumfbågen fortfarande namnen på Napoleons erövringar och innehåller skulpturer av hans militära strider. Idag är Arc känd som en symbol för fransk militära segrar med franska soldater i första världskriget och andra världskriget marscherade under Arc vid nederlag för tyskarna. Graven av Okänd soldat ligger också under Arc med dess eviga lågan ständigt i rörelse vilket innebär att vi aldrig kommer att glömma de uppoffringar som soldaterna gör för sitt land. Klättra till toppen av Triumfbågen för en fantastisk utsikt över skyline av Paris.

Triumfbågen?; Place Charles-de-Gaulle;?Paris, Frankrike 75008, +33-01-55-37-73-77, Arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr /

No comments:

Post a Comment