Friday, July 29, 2011

Monument i Berlin

Victory Column i Berlin är en av Tysklands mest kända monument landmarksThe huvudstad och största staden i Tyskland, Berlin har ett av de rikaste historier av alla städer i hela världen. Det är den näst mest folkrika staden i Europa, och flera monument finns över hela staden i egenskap av landmärken för viktiga händelser som ägde rum där under åren. Brandenburg GateThe Brandenburger Tor är beläget i centrum av Berlin och är en av den enda tyska landmärken som överlevde andra världskriget. Den har 12 stora kolumner upprätthålla en häst och vagn som styrs av Victoria (gudinna Victory). Installerat i 1793, så symboliserar det preussiska segrar över Napoleon. Nazisterna använde också Brandenburger Tor som en symbol för sitt parti. Omvänt har flera amerikanska presidenter hållit tal vid porten. Ett kvarter söder den mäktiga riksdagshuset, ett annat tyskt landmärke. Porten är öppen 24 timmar varje dag.

Brandenburger Tor, Pariser Platz 7 10117, Berlin; 030 22633017 Berlin WallThough mycket av Berlinmuren revs 1989, kan delar av muren finns i hela olika områden i staden. De två mest kända platser finns på gården av den amerikanska ambassaden i Berlin och John F. Kennedy Gymnasium i Berlin. Vissa delar av muren som är cement vanligt vitt, medan andra är belagda med färgglada graffiti och gatukonst. Dessa monument ihåg den barriär som en gång separerad Östtyskland och Västtyskland, och utgör nu återförening av Tyskland och disestablishment för kommunismen, som inträffade vid utgången av det kalla kriget.

Berlinmuren, Pariser Platz, 10117, Berlin? Seger ColumnLocated i mitten av parken Tiergarten, är Berlin Segerkolonnen (Siegessäule i Berlin) Nästan 69 meter hög. En populär turistattraktion är Segerkolonnen öppen daily 9:30 till 5:30, från och med mars 2010. Den byggdes 1864 som ett minne av den preussiska arméns seger i den preussiska-danska kriget. Den övre delen av kolonnen har en gul bronsskulptur av den grekiska segergudinnan Victoria. Hon verkar som en bevingad ängel som håller en spira i ena handen och Caesars lagerkrans i den andra. Nazistiska manifestationer hölls framför monumentet, som var president Barack Obamas tal till Tyskland under 2008.

Segerkolonnen, Großer Stern, 10557, Berlin, Tyskland

No comments:

Post a Comment