Tuesday, August 30, 2011

Top turistattraktioner i Istanbul, Turkiet

Istanbul var en gång en stor destination på Sidenvägen, och det har varit ett kulturellt centrum för mer än 2.000 år. Idag är det en bländande och kaotisk stad där gammal historia och det moderna livet smälta in i livliga och sofistikerade sätt. Det är vanligt att se plasma-TV till salu i en historisk 15th-talet marknaden och högteknologiska kameror säkerhet i gamla katedraler. Besökare idag hittar Istanbul vara en stad fylld med glans, energi och oräkneliga läckerheter --- bara har resenärer har gjort genom tiderna. Topkapi PalaceThe Topkapipalatset kallas också Gamla City Palace, är en muromgärdad stad som sitter på toppen av Istanbuls seraljen Point Hill. År 1465 var det en stor muromgärdad stad som ingår byggnader, trädgårdar, torn och tjocka, skyddande väggar klädda med vallar och bastioner. Det fungerade som sultanens hemmet och regeringens säte för de kommande 600 åren och ligger upp till 3000 personer, inklusive sultanens harem, administratörer och en militär. Slottet ger besökarna en inblick i överflöd av det ottomanska imperiet, inklusive ett guld Sultans "tron, siden ceremoniella kläder och spektakulära paviljonger och trädgårdar fyllda med vita rosor och graciös Cypress träd.

Topkapipalatset, Sultanahmet, Fatih, Istanbul, Turkiet, +0212 512 04 80, topkapisarayi.gov.tr ​​Blå MosqueThe Blå Moskén är en av Istanbuls kronjuveler. Beläget i stadens Atmeydani område, har moskén en vällustig kupol omgiven av minareter och anses vara en klassiskt exempel på turkisk arkitektur. Byggt 1616, besökare in i en förgård kantad med pelargångar och en central stiftelse. Interiören har tusentals blå Iznik plattor och mer än 250 glasmålningar, som orsakar utrymme att lysa med blått ljus (och ger moskén sitt namn). Om du väntar tills solen går ner, kan du fånga en dramatisk ljud-och ljusshow på området.

Sultanahmet,, Istanbul, Turkiet, +0212 518 1319 Grand BazaarMerchants och handlare har rest Sidenvägen att nå Grand Bazaar eller Kapali Carsi sedan 15: e århundradet, och i dag den stora marknaden fortfarande kryllar basaren där besökare kan hitta allt ifrån mattor till koriander . Den massiva komplex är en labyrint av marknadsstånd, kaféer, moskéer som omfattas av utsmyckade tak. Det finns mer än 4.000 stånden som kantar mer än 60 gator, så ha bekväma skor och förbereda sig på att pruta.

Grand Bazaar, Beyazit, Istanbul, Turkiet, grandbazaaristanbuldotcom Hagia SophiaThe Hagia Sophia, som också kallas Aya Sofia, är en gammal basilika som är allmänt anses vara det bästa exemplet på bysantinsk arkitektur i världen. Inbyggd 537 AD, stod Hagia Sofia som världens största katedralen i nästan 1.000 år. Den massiva kupol verkar vara svävande i rymden, och inredningsdetaljer marmorpelare och invecklade mosaik. Idag är det en museum som hus reliker från det Osmanska riket, till exempel stora runda sköldar inristade med verser från Koranen.

Hagia Sofia, Sultanahmet, framför Topkapi Palace, Istanbul, Turkiet, +0212 522 1750; hagiasophiadotcom

No comments:

Post a Comment