Saturday, August 27, 2011

Svensk Monument

Stockholm är rikt med landmärken.Sverige har bevarat sin långa och rika historia i ett antal sevärdheter och monument, av vilka en del tillbaka till tusentals år sedan. Imponerande kyrkor speglar landets religiösa liv medan de styrande monarkins system palats i huvudstaden i Stockholm tyder på lyxiga svenska politiken. Besökare intresserade djupdykning ännu djupare i det förflutna kommer att bli glad att upptäcka rester av viking städer och ett antal bronsåldern begravningsplatser. Kivik Tomba bevarade monument till bronsåldern begravningsceremonier är Kivik Tomb den största runda graven i Sverige. Grävdes år 1748 nära den södra kuststaden Simrishamn i sarkofagen brons fragment, grav sniderier föreställande begravningar, och framför allt en rad grav inventarier, som ledde en medlem av den ursprungliga utgrävning team påpeka att gå in var som att vara inbjuden in i vardagsrummet i en bronsåldern familj.

Kivik Tomb, 011 (+46) 041 470 337 Drottningholm PalaceDating från slutet av 16-talet, är Drottningholms slott, hem för den kungliga familjen, en av Stockholms mest populära sevärdheter. Ser ut som det togs från sidorna i en sagobok med sin klassiska arkitektur och orörda trädgårdar innehåller palatset komplex även en teater och ett kapell. Kommer till Drottningholms slott och se varför det har uppnått status som UNESCO (FN: s organisation för utbildning, vetenskap och kultur) världsarv.

Drottningholms slott, 011 (46) 084-026-280 Engelbrekt ChurchYou kan se tornet i Engelbrektskyrkan från miles därifrån, men en närmare granskning avslöjar en vacker byggande som blandar bysantinska och arkitektur i jugendstil. Inne i kyrkan kommer besökarna att hitta fresker och prydnadsväxter sniderier på hand-högg granit väggar. Den enorma orgelläktaren kan rymma upp till 120 musiker.

Engelbrektskyrkan - stermalmsgatan 20, SE-100 41 Stockholm; Sverige, 011 (46) 840-69-800 Birka och HovgårdenNo turné i svenska monument vore komplett utan en resa in i landet viking förflutna. Tillsammans angränsande arkeologiska Birka och Hovgården ge besökarna ett fönster i handelssystemet kultur vikingatida Sverige. På Björkö erbjuder Birka besökare tillgång till gravplatser och ruiner och det finns också ett museum med ytterligare utställningar om vikingarnas historia. Ön Adelsö är hem för Hovgården, där besökare kan utforska ruinerna av en medeltida borg. En färja förbinder de två öarna.

Birka och Hovgården, 011 (46) 085-605-1111

No comments:

Post a Comment