Wednesday, August 31, 2011

Polska Monument

Monument i Polen erkänna historiska siffror.Ett centraleuropeiskt land som gränsar till Tyskland och Östersjön har Republiken Polen ett rikt kulturarv som har memorialized i städerna Warszawa, Kraków, Żelazowa Wola och Torun. Många av landets monument har uppförts att markera Polen som födelseplatsen för kompositören Chopin, astronomen Kopernikus och poeten Mickiewicz. Fryderyk Chopin MonumentsLocated i parken grunderna angränsande the Żelazowa Wola Estate, Chopins födelseplats, fyra monument restes för att hedra kompositören. Den första är en granit obelisk från 1894 som hedersmedlem gravsten. På 1960-talet två monument var avtäcktes: en sandsten byst och en bronsstaty. Den fjärde Monumentet, installerad av Chopin Society år 1984 hyllar professor Franciszek Krzywda-Polkowski, mannen som ansvarar för upprättandet av parken.

Fryderyk Chopin födelseplats House; Żelazowa Wola 3, +48-46-863-33-00; chopin.pl Nicolaus Copernicus MonumentThree monument har rests till minne av den berömde astronom, en i sin hemstad Torun, en i Kraków i närheten av Academy där han studerade, och de mest berömda i Warszawa. Restes framför Staszic Palace, som är den polska vetenskapsakademin har Warszawa monumentet funnits sedan 1830. Under andra världskriget ledde en kamp mellan tyska nazisterna och de polska Underground i statyn är utplånats och slutligen bort innan de restaurerades 1949.

Nowy Swiat 72, 00-330 Warszawa, Polens, +48-22-8268-733, css.edu.pl Adam Mickiewicz MonumentConsidered vara den största 19.-Talet, romantisk poet att vara född i Polen, var Adam Mickiewicz hedras med en staty restes på 100-årsdagen av hans födelse 1898. Under andra världskriget statyn revs av invaderande nazisterna och oskadliggöras på Hamburg skrotupplag år 1940, bara för att senare återvinnas och återställas i 1955. Besökare till monumentet på julafton kan njuta av stadens blomsterhandlare årliga traditionen att klä statyn.

Adam Mickiewicz Monument; stora torget; Stare Miasto; Rynek Glowny, 31-358; Kraków i Polen; krakow.pl

No comments:

Post a Comment