Saturday, August 20, 2011

Restauranger i Honfleur

Honfleur, en pittoresk hamnstad vid kusten i Normandie i Frankrike, för mer än två århundraden har fungerat som en inspirationskälla för konstnärer, inklusive sådana betydande franska impressionisterna as Boudin, Courbet, Monet och Seurat. Beläget på södra stranden av Seines mynning, mitt emot större hamnen i Le Havre, Honfleur också har ristat sina egna kulinariska nisch och ståtar med ett brett utbud av restauranger i världsklass. Au Vieux HonfleurLocated in Honfleur gamla hamn, ligger detta restaurang inrymt i en byggnad som byggdes i det 12th århundradet, vilket gör det en av de äldsta kända strukturer i Frankrike. Med tanke på dess läge nära vattnet, kommer det så lite förvånande att restaurangens specialitet är skaldjur. Men har den menyn ett antal icke-fisk-och skaldjursrätter, inklusive anka, rack med lamm och oxfilé. Den har också tre prix fixe val av kraftigt varierande priser, det billigaste som är dubbad Artist meny. Det näst dyraste är poetens Meny, medan de mest extravaganta val är på restaurangens galamiddag för Saint Sylvestre, en fest reserverade för speciella tillfällen, exempelvis nyårsafton. Ett av matställe mest framstående gäster var drottning Elizabeth II år 2006.



Au Vieux Honfleur, 13 Quai Saint Etienne, Honfleur 14600, Frankrike, (33) (0) 2 3189 1531, auvieuxhonfleurdotcom / index_GB.htm Entre Terre et MerThis populär restaurang, som inkluderar en ostronbar och övernattningsställen, är inrymt i två historiska byggnader, varav en var 1.728 födelseplats greve Amiral Hamelin, som ledde Napoleons flotta. With forntida träbjälkar och öppen stenarbeten, restaurangens två matsalar har en rustik överklagande. Specialiteten av huset är skaldjur, och huset menyfunktioner tre prix fixe val.



Entre Terre et Mer, 12 Ort Hamelin, Honfleur 14600, Frankrike, (33) (0) 2 3189 7060, honfleur-restaurang-hoteldotcom La Fleur de SelLocated in Honfleur gamla hamnområdet, erbjuder La Fleur de Sel gäster en smak av regionens kulinariska tidigare. Chef Vincent Guyon bygger på urgamla Norman recept, utan ger dem en modern spinn. På menyn sådana val som Norman lamm sv Croute med smör, basilika, piggvar filé med stekt grön sparris, kronärtskocka och tomat confit och rött tonfiskfilé med sesam och vallmofrö, serveras med en grönsak millefeuille och en basilika pestosås.



Le Fleur de Sel, 17 rue Haute, Honfleur 14600, Frankrike, (33) (0) 2 3189 0192, lafleurdesel-honfleurdotcom/GB_restaurant.htm Le BréardLe Bréard s kock, Fabrice Sébire, presenteras en "framåtblickande" "kök som drar selektivt på det bästa som förr och nu har att erbjuda. I restaurangen, som ligger nära Honfleur gamla hamn-området, Sébire och hans hustru Karine Diners erbjuda några intressanta menyalternativ, inklusive tryffel-doftande gåslever ravioli, sadel av kanin serveras med ruccola och baby morötter, råa Normandie ostron med ett plask of schalottenlök ättika, stekt hummer med risotto Johanssvampen svamp, och stek ryggstödet med benen confiterad, serveras med frukt chutney och kumquats.



Le Bréard, 7 rue du Puits, Honfleur 14600, Frankrike, (33) (0) 2 3189 5340, restaurant-lebrearddotcom/index_GB.htm

No comments:

Post a Comment