Sunday, August 21, 2011

Restauranger i Basel, Schweiz

Basel är Schweiz näst största stad och ligger nära gränsen till Frankrike och Tyskland. Det är hem till cirka 200.000 personer och förmögna familjer patricier har spelat en viktig roll att upprätthålla sin konstnärliga och vetenskapliga traditioner sedan renässansen ålder. Staden är väldigt lättillgängligt, eftersom det är den sista anhalten för Rhen Flodkryssningar segling från Tyskland och Holland, och är även en stor schweizisk järnväg inkörsport för tåg på väg till andra europeiska städer. Även i Basel, kan besökarna utforska olika lokala attraktioner såsom Rhen, Munster Cathedral, historiska museer, Spalentor och Augusta Rica. De kan också uppleva stadens köket, som är en blandning av franska, tyska och italienska influenser. Krafft BaselKrafft Basel är en elegant struktur beläget på stranden av floden Rhen. Restaurangen serverar en blandning av franska och schweiziska rätter till lunch och middag. På middagsmenyn består av tre-rätters måltider och gästerna kan välja från ett brett utbud av förrätter, soppor, pasta, Vegetariska rätter, fisk, kött och efterrätter.



Restaurangen har också en imponerande vinlista, som uteslutande är hämtad från olika europeiska producenter. Bortsett från maten, är Kraffts bygga en attraktion i sig, som 19.-Talet antikviteter, orientaliska mattor och värdefulla konstverk pryder insidan av restaurangen.



Krafft Basel, Rheingasse 12, Basel, CH-4058, 41 (061) 690-9130, hotelkrafft.ch Brasserie au ViolonBrasserie Au Violon betjänar främst fransk mat och är öppen för lunch och middag tisdag till lördag. En à la carte menyn finns förrätter, fisk och kött huvudrätter plus desserter. Den har även en meny för dagen och gästerna kan se detta online tillsammans med sina andra menyn.



Under sommaren öppnar Brasserie sin trädgårdsterrass så att gästerna kan njuta av sina måltider i närheten av Lohnhof fontänen. En av de viktigaste attraktionerna i restaurangen ligger Belcanto Nights, där tre unga sångare, den så kallade Belcanto Ensemble, utför för gästerna under middagen. Ett fullbordat bulgariska pianisten följer de utövande konstnärerna och de chattar med gäster efter föreställningen.



Brasserie Au Violon, Im Lohnhof 4, Basel, CH-4051, 41 (061) 269-8711, au-violondotcom Jay indiska foodThis restaurang serverar en blandning av traditionell indisk och europeisk mat, och är öppen dagligen för lunch och middag. Jay's Indian Food meny ändras varje vecka och de flesta ingredienserna kommer från lokala bönder. Lunchmenyn består av enkla rätter som kyckling, fisk och vegetariska tillagas i Thali stil.



Jay's serverar en tallrik med tre olika förrätter som är ihopkopplade med restaurangens unika såser. För huvudrätt kan gästerna välja från fisk, lamm eller vegetariska rätter som kan serveras med ris eller olika indiska grytor.



Indiska puddingar, glass och frukter är söta behandlar för efterrätt. Gästerna kan ta del av Jay kostnadsfria indiska drinkar, inklusive ingefära glitter, lime juice och andra drycker i väntan på sina måltider.



Jay's Indian Food, St Johanns-Vorstadt 13, Basel, Schweiz 4056, 41 (061) 681-3681; jaysindianfood.ch

No comments:

Post a Comment