Thursday, May 19, 2011

Vad är vädret i norra Frankrike under februari?

Nordvästra FranceThe Atlanten utanför nordvästra kusten av Frankrike är de stora väder-maker i nordvästra delen av landet. Strömmarna flyter längs stranden temperament vädret, vilket gör att det är liknande den i Förenade kungariket. Vintrarna är svala men sällan snö. Northwest ProvincesThe tre mest nordvästra provinserna i Frankrike Bretagne, Basse-Normandie och Haute-Normandie. I februari, temperaturen i Bretagne genomsnitt 5,7 grader C (42 ° F); i Basse Normandie, det genomsnitt 4,9 ° C (41 ° F), och i Haute-Normandie, det genomsnitt 3,6 ° C (38 ° F). Nederbörden varierar från 56,9 mm i Bretagne till 57,6 i Basse-Normandie och 58,5 i Övre Normandie, som alla uppgår till ca 2,25 inches av fukt. Norra ProvincesNord-Pas-de-Calais är den nordligaste provinsen i Frankrike, och den näst mest tätbefolkade. Picardie omedelbart söder om Nord-Pas-de-Calais. Vädret i februari är mycket likartad i de båda provinserna. Medeltemperaturen är 3,4 ° C (38 ° F), och medelvärden nederbörd 41,4 mm (1,63 inches).



I Ile-de-France, provinsen söder om Picardie, februari Medeltemperaturen är 5,2 ° C (41 ° F) och medelvärden nederbörd 45,4 millimeter (1.8 inches). Ile-de-France hem till Paris och dess förorter. Linje mellan öst och WestAccording för väder i Frankrike, den del av Frankrike som ligger öster om en tänkt linje som ansluter Lille i norr, går genom Paris, och sedan sträcker sig till Lyon i söder har markant olika väder än den västra sidan av nation. Öster om linjen, vintrarna är kalla och snörika. Nordöstra ProvincesThe tre franska provinser i denna del av landet, från öst till väst, Champagne-Ardenne, Alsace och Lorraine. I Champagne-Ardenne, är den genomsnittliga temperaturen februari 2 ° C (36 ° F). Det snöar i genomsnitt 20 till 30 dagar varje år, och det kan blåsigt på vintern.



I Lorraine, februari temperaturer medeltal 2,8 ° C (37 ° F) och medelvärden nederbörd 57,7 mm (2,27 inches). Temperaturerna är väldigt lika i Alsace, med i genomsnitt 2,5 ° C (37 °), men Alsace får mindre nederbörd, i genomsnitt 34,3 mm (1,35 inches).

No comments:

Post a Comment