Friday, May 27, 2011

Semester i Spanien

En typisk spansk townWhatever din smak, hittar du något att glädja dig i Spanien. Det finns stora städer som Madrid och charmiga medeltida städer som Santiago de Compostela. Om du gillar stränder kan du välja mellan Atlanten och Medelhavet kuster. Om historien lockar dig, hittar du platser i samband med romarna, morerna, och mycket mer. Spanien har flera bergskedjor och nationalparker, alla med unika djurliv och vegetation. Madrid ett fat tapasAlthough många amerikaner kommer först att tänka på Barcelona när man planerar en resa till Spanien, inte utelämna ett besök i Madrid. Spaniens huvudstad är full med spännande aktiviteter och sevärdheter.

Spendera din söndag morgon på Rastro, en enorm loppmarknad. Du hittar antikviteter (verkliga och inbillade), handgjorda smycken, underkläder och mycket mer.

Du hittar också världsberömda museer i Madrid: Prado, Reina Sofia och mycket mer. Promenera eller cykla i de enorma Retiroparken. Butik i avantgarde butikerna i Chueca eller ett av den livliga livsmedelsmarknaderna. Smutta på en kaffe i närheten av Plaza del Sol, en av Madrids många vackra torg.

En kväll tillbringade betar på tapas är obligatorisk. Tapas är små rätter, varm eller kall, avsedd att ätas lättvindigt med en Cana (fatöl) eller sherry. Börja runt Plaza Mayor i stadens centrum, runt 08:00 Stanna till en bar som ser tilltalande och beställa en eller två tapas. Njut, sedan promenera vidare till en annan bar. Det finns inget bättre sätt att njuta av en sommarkväll i Madrid. Här hittar du enkla val som en tallrik Jamón Ibérico (tunt skivad skinka) eller oliver. Andra karaktäristiska tapas: kroketter fyllda med vit sås och skinka, pimientos al Padrón (små stekta paprikor bevattnas med bergsalt), eller patatas bravas (sauterad potatis med spansk paprika sås). Galicien och Atlantkusten i Spanien katedralen i Santiago de CompostelaSoak dig i äkta spansk sort genom att besöka Galicien i nordvästra Spanien. Det är en härlig övernattning resa med tåg från Madrid (och du kommer att gå genom den upplysta väggar Avila!) till Santiago de Compostela. Därefter promenad från tåg till den medeltida katedral, tidigt på morgonen är en underbar tid att besöka. Då antingen dröja en dag eller två i stan, utforska sten arkitektur, eller hyra en bil och kör ner den vackra kusten genom doftande eukalyptus skogar och förbi sandstränder. Galicien är känd för Celtic påverkan - you'll stöter på sten spannmålsmagasin och gravstenar ristad med Celtic symboler.

Unika rätter du vill prova i Galizien omfatta pulpo Gallego (Octopus kokt med potatis och söta spanska paprika) och tetilla ost, en krämig ost med en skorpa, formad som ett päron. Tvätta dessa ner med ett glas vitt Ribeiro eller någon av de andra viner typiska för regionen.

Obs: Galicierna tala sitt eget språk, Gallego, men alla talar även spanska. Mallorca (Mallorca) mandelträden blommar: våren på MallorcaBiggest i Balearerna, Spanien öar i Medelhavet, är Mallorca ett bra ställe att besöka. Du hittar både klippor och sandstränder, bra nattliv god mat och intressanta shopping. Om du föredrar sport, har du möjligheter att vandra, bada, segla och kajak. Planerar att stanna minst flera dagar.

Huvudstaden Palma, erbjuder gott att hålla ditt intresse. Du kommer att hitta en vacker katedral som ligger vid hamnen. I närheten ligger Mallorca Museum. Därifrån vandrar i de gamla kvarteren, där gatorna är så smala en bil kan knappt driva igenom. Ta en kaffe på ett av de många kaféerna. Om du är sugen, mellanmål på OLI pa amb (bröd eller toast gnids in med färsk tomat och olivolja) eller Ensaimada (en delikat bakverk gjorda med ister, fylld med squash sylt). Palma har många nattliv, men förvänta dig inte mycket att hända före den 11 PM eller midnatt. Senast den 1 är den klubbar kommer att hoppa, och satsningen kommer att gå vidare till 6 eller 07:00

Om stranden är din grej, gå till Cala Mayor, nära Palma. Du hittar en vit sandstrand plus alla vattensporter man kan tänka sig.

Mallorca är ett stort turistmål, så alla typer av logi finns. Oavsett om du vill ha ett fem-stjärnigt hotell eller ett vandrarhem, hittar du den.

Obs: Var på Mallorca talar spanska, och många i turistnäringen talar åtminstone lite engelska, men är modersmål mallorquinskt, en version av katalanska.

Hur man når Mallorca: du kan flyga in till Palma de Mallorca, den mest trafikerade flygplatsen i Europa, eller ta en av flera natten färjor från fastlandet.

No comments:

Post a Comment