Sunday, May 22, 2011

Europas bästa semester platser

Glasgows Kelvingrove MuseumTop-notch konstmuseer, god mat, historiska platser och shopping lockar resenärer som besöker stora europeiska städer för första gången och dem som återvänder om och om igen. Turin, Paris och Glasgow betjänas av livligt trafikerade flygplatser, större järnvägslinjer samt stora motorvägarna, vilket gör dem praktiska att nå. Alla har utmärkta kollektivtrafikförbindelser system som göra det möjligt att njuta av en semester utan stress och bekostnad av körning. Turin, Italien En vintage FiatTorino (Turin) kom till berömmelse genom att vara värd de Olympiska spelen 2006, men det är fortfarande förbises som turistmål. Its Museo Egizio (Egyptian Museum) finns en av de finaste samlingarna i världen. Turin är mest känd för bil älskare som hemma hos Fiat, och nära den gamla fabriken är det nationella Automatisk Museum. Torino + Piemonte Kortet är giltigt i två dagar obegränsat antal resor på kollektivtrafik och upptagande till nästan alla museer och historiska attraktion i regionen. Passet kostar det € 20 under 2010, och för en extra 12 € finns Chocopass, vilket gör att 10 vinprovningar under loppet av två dagar på olika chocolatiers. Med Chocopass kommer en förteckning över deltagande butiker och en karta för att vägleda passholders att äta sig över staden.

Museo Egizio, via Accademia delle Scienze, 6, 10123 Torino, Italien, 39-11-5617776, museoegizio.it

Museo Nazionale del'Automobile, museoauto.it Paris, Frankrike Bateaux Mouches längs SeineParis är en av de bästa museum städerna i världen, och inköp av ett Paris Museum Pass att besökarna kan gå in de flesta av dem utan extra kostnad. Musée d'Orsay är en ståtlig järnvägsstation som själv är ett konstverk. Den permanenta samlingen innehåller några av de största mästerverken i den impressionistiska rörelsen. Musée Rodin var skulptörens hem och är nu ett museum med omfattande trädgårdar. En kort promenad från Rodin hus är Rue Cler, ett shoppingområde med ost affärer, bagerier, söta affärer och producera står. Ett avkopplande sätt att se många av de stora områden av Paris att ta en tur ner Seine på Bateaux Mouches. Den platta vita båtarna passera under Eiffeltornet och är det perfekta perspektiv för ett fotografi i Notre Dame. Resan tar en timme och kostar € 10 i 2010. Ett annat ställe att vila sig eller njuta av en picknick lunch är Tuilerierna. Tuilerierna har gräsytor, fontäner med uthyrning leksak båt, riklig bänkar och en crepe står för att köpa ett mellanmål.

Bateaux Mouches, Pont de l'Alma, 75008 Paris, +33-1-42259610, Bateaux-mouches.fr Glasgow, är ScotlandGlasgow en inkörsport till de skotska högländerna och en semester plats för dem som är intresserade av viktorianska eller Arts & Crafts arkitektur och god mat. Området kring universitetet i Glasgow är fulla av studentlivet och turistattraktioner som Hunterian och Kelvingrove Museum. Den Hunterian är Skottlands äldsta offentliga museum, och dess bilagor innehåller konst, mynt och medaljer, dinosaurier, fossiler och William Hunter personliga samling av föremål från medicin och anatomi. Kelvingrove Museum är i en viktoriansk röd sten byggnad som är ett arkitektoniskt mästerverk. Samlingarna omfattar utställningar om det antika Egypten, Scottish Wildlife, Glasgowbornas inredning, holländsk konst och militära produkter. Glasgow var hem till formgivaren och arkitekten Charles Rennie Mackintosh en av viktigaste uppgifterna i Arts & Crafts-rörelsen. Mackintosh Trail Ticket bidrag tillträde till sina byggnader runt staden och ett dagskort på stadens tunnelbana och buss. På sommaren finns även en Mackintosh Trail sightseeingbuss. Många av områdets restauranger serverar färska lokala rätter som ost och fisk.

Kelvingrove Museum, Argyle Street, Stadscentrum, Glasgow G3 8AG, Skottland, Storbritannien, +44-141-276 9599, glasgowmuseumsdotcom

Hunterian Museum; Gilbert Scott fastighet, University Avenue,; Glasgow G12 8QQ; Skottland, Storbritannien; +44-141-3304221; hunterian.gla.ac.uk

No comments:

Post a Comment