Thursday, April 21, 2011

Saker att göra i den irländska Midlands

Cahir CastleCahir slott i Tipperary är en av de bäst bevarade och största slott i Irland. Sedan 1375, var det hemma hos rika och mäktiga Bower familj, men när den sista Herren Cahir dog 1961, blev Cahir slott ligger statens egendom.



Slottet har varit med om endast ett fåtal slag under sin historia och det ligger därför i anmärkningsvärt skick idag. Butler familj ombyggda kontinuerligt och förlängdes slottet fram till 1599. Endast Great Hall var delvis återuppbyggdes efter detta på 1840-talet.



Idag kan du beundra slottets torn och dess ursprungliga defensiv struktur. The Cahir Castle ligger på en stenig ö i Suir, vilket ger dig en fantastisk utsikt över omgivningarna. En informativ 40-minuters guidad audiovisuella tur gör det enkelt för dig att föreställa sig hur livet måste ha varit vid slottet under sin höjdpunkt. Dessutom kan du besöka någon av de flera utställningar på plats.



Cahir Slottet är öppet året runt, och en genomsnittlig besök tar mindre än två timmar. Glens vid North LeitrimThe North Leitrim Glens är några av de nedisade mest magnifika dalgångar som lätt kan stå jämförelse med West Highland Glens i Skottland. På öst-väst-sidan står Glen dalarna Glenada, Glencar and Glenfarne, och på den norra sidan hittar du Benbulden-Tievenbaun and Dartry bergsområden. Den södra sidan är täckt av Boleybrack Uplands.



Det bästa sättet att se dessa naturens underverk är att köra runt i området. Man kan också besöka en stad som heter Manorhamilton längs den nord-sydliga rutten. Från bilfönstret, kan du beundra den spektakulära utsikten över de omgivande bergen höglandet, klippor, vattenfall, u-formade dalar, klippväggar, tinnar, skred och hängande dalar.



Var och en av dalgångarna har sin egen lokala geologiska och typografiska funktioner, så det är värt att se dem alla. Glenfarne är en bred dalgång med branta backar och klippor, men Glenada and Glencar är mer öppna och linjär. Du kan tillbringa hela dagen i förundran, så packa lunchen och snacks och fylla din tank innan du börjar ditt äventyr. Och glöm inte kameran. Whiskydestilleri TourLocke's Distillery i Westmeath är den äldsta licensierade Pot Still destilleri i världen. Det grundades år 1757 och det producerade trippel-destillerade whisky i nästan 200 år innan den var stängd.



Idag är Lockes Distillery öppet som museum där man kan följa processen av gamla whisky-göra steg från början till slut. Under guidad tur, se dig där kornen maldes och hur örter och jäst var jäst i djupa, massiv ek kar, höra hur de gamla vattenhjulet driver gamla maskiner och se var den färdiga whiskyn var casked.



Majoriteten av den ursprungliga maskinen som var en del av den whisky making uppgick återställd efter destilleriet var stängd, och du kan beundra den på jobbet idag. Förutom de historiska whiskey beslutsprocessen, kommer du att lära dig om levnads-och arbetsvillkor för de anställda som höll destilleriet igång. Destilleriet Turen avslutas med en traditionell Kilbeggan Irish Whiskey provtagning. Destilleriet har öppet året runt, och den guidade turen tar under en timme.

No comments:

Post a Comment