Friday, April 1, 2011

Restauranger i Tours, Frankrike

Turer sitter längs Loire-floden.Tours är en medelstor stad i centrala Frankrike Loire River Valley. Det är känt för att producera utmärkta viner, och är en inkörsport för vinentusiaster som planerar att utforska Loiredalen vinodlingar. Den medeltida staden har en brokig historia av motstånd mot erövringar av inkräktare så olika som vikingarna och muslimer från norra Afrika. Det berömda slaget vid Tours, kämpade i 732, inträffade när franska styrkor stod emot av muslimska ryttare och stannade en islamisk erövring av Frankrike. Besökare till Tours hittar en vacker stad på franska landsbygden som är hem för ett antal antika och medeltida byggnader, samt stora egendomar och charmiga hem land. Staden erbjuder också några av de bästa köken i Frankrike. Les TuffeauxLes Tuffeaux ligger halvvägs mellan Tours firade Saint Gatien katedralen och Loire-floden.

Restaurangen ligger i en renoverad 17th-talet lantgård som funktioner stenväggar och rustika träbjälkar. Det drivs av Gildas Marsollier, en kock känd för att sätta ett avant-garde twist på klassisk fransk mat. Menyn ändras regelbundet, men kocken Marsollier förbereder rätter som skivor av rostad kanin toppad med bacon och mandel, grillad kräftor serveras med partridge-Fyllda ravioli och ostron badade i en skarp ägg-och ädelostsås. Hans signatur skålen är en skarp rostad duva filén på en bädd av syrlig bitar av rosa grapefrukt. Restaurangen erbjuder en Prix-fixe Meu.

, Les Tuffeaux, 19 Rue Lavoisier, 37000 Tours, Frankrike, 011-33-02-47-47-1989 Château Belmont (Jean Bardet) Château Belmont kallas ofta Jean Bardet efter sin kock. Om du är på humör för en SLÅ är Château Belmont allmänt anses vara bland de bästa restauranger Frankrike. Bardet är en två-stjärnor i Guide Michelin kock som driver en restaurang i flera rum och trädgårdar i en 19th-talet slottet. Hans mat är sofistikerad och hälsomedvetna; motsats till de flesta franska rätter är hans rätter utan ett överskott av smör och betonar färska örter, grönsaker som odlas i gårdens trädgård och massor av smakrika ingredienser, såsom tryffel och exotiska frukter. Menyn ändras veckovis, och specialiteter är hummer ragu, Muscadet-pocherat ostron serveras på vattenkrasse mos, skivad fläsk med kaviar och pilgrimsmusslor serveras med tryffel grädde, och en puré av schalottenlök. Räkna med att spendera minst $ 100 per person. Stängt tisdagar.

; Château Belmont (Jean Bardet), 57 rue Groison; Tours, Frankrike 37100; 011-33-2-47-41-4111; jeanbardetdotcom Le Petit PatrimoineDespite tillströmningen av trendiga, nya bistroer och restauranger på rue Colbert, är Le Petit Patrimoine fortsätter att vara favorit lokala matställe som har varit en lång tid fixtur på gatan. Det har gammalmodiga, rustik inredning med sten väggar och lantlig charm. Den lilla bistro har en mitten prissatta (med fransk standard) meny, och är känt för sin traditionella och läckra franska rätter. Menyn ändras dagligen, men gäster kan räkna med att hitta rätter som grillade biffar toppad med getost, fisk kokt med vin, lök och grönsaker baby och en torte gjorts med getost och rillons (sidfläsk).

Le Petit Patrimoine, 58 rue Colbert, Tours, Frankrike, 011-33-02-47-66-05-81

No comments:

Post a Comment