Thursday, April 28, 2011

The History av venetianska maskerader

Carnival originsCarnival sannolikt en engelsk förvanskning av carne vale (slutet av latin, bokstavligen "farväl till kött" "), namnet venetianarna fick i förväg fastetidens festande så tidigt som 1092. Kristna perioden observerade avstå från kött under hela fastan, inte bara på fredagar blev vanligt bland katoliker i 20-talet. De två orden så småningom smält bli Carnevale, och dess definition utökas till att omfatta ett farväl till frestelser människokött. Carnival masksMasks ursprungligen tjänade ett praktiskt syfte i början av Venetian karneval: om identiteten på bäraren.

Den tidigaste dokumentationen av människor i masker under karnevalen kommer från en 1268 förordningen förbi Venedigs styrande rådet förbjuder maskerade män från att kasta doftande ägg till kvinnor. Denna tradition fortsatte i den 18: e talet, då både män och kvinnor bar masker för att undvika att bli erkänd i stadens kasinon. Användande av masker under karnevalen minskade efter 1798, då Venedig kom under österrikiskt styre och firandet blev mer dämpad. Masquerade ballsDances med deltagare i masker som disguises blev ett populärt evenemang i den kungliga domstolarna i Europa den 14: e århundradet. På den tiden var Venedig en av världens rikaste och mäktigaste städer, och dess karneval firande var välkänd i hela Europa.


Emulering av stadens maskerade firandet ledde till användningen av "" Venedigpartiet maskeradbal "" att hänvisa till någon danser med masker. Expansion utöver EuropeIn tidigt 1700-tal, hjälpte schweiziska Räkna John James Heidegger maskerad bollar blivit på modet i London. Därifrån praktiken sprida sig till Kanada och de amerikanska kolonierna. Maskerad bollar i USA ibland har kritiserats av konservativa religiösa grupper att främja promiskuitet och andra former av omoral. Detta bidrog till en nedgång i popularitet händelserna ibland, men maskerad bollar haft en fashionabel uppsving under senare hälften av 20-talet. Moderna maskerad ballsDuring regeln om Italiens fascistiska diktator Benito Mussolini på 1930-talet, var karneval förbjudna. En motreaktion mot authoritarianism efter nederlaget för Tyskland och Italien under andra världskriget hjälpte återuppliva intresset för karneval och maskerad bollar. År 1951 anordnade rika konstsamlare Carlos de Beistegui ett utstuderat bollen vid hans nyrenoverade Palazzo Labia i Venedig som kallades "" partiet av seklet. "" Venedigs karneval firande återupplivades 1979 och har åter blivit en av de mest populära av världens före fastan glasögon. En serie av maskerade bollar hålls under karnevalen.

No comments:

Post a Comment