Friday, April 15, 2011

Paris sevärdheter i september

Paris, FranceCity of Lights, City of Lovers: vad du än väljer att kalla Paris, staden är full av förtjusande sevärdheter i september. Sensommaren drivorna försiktigt i början av hösten och parisare återvända från sin årliga augusti semestrar redo att kasta en fest, eller tio. Festivaler film och musik är vanliga, de mindre butikerna öppnar sina dörrar efter sommaren slummer, och vädret är fortfarande vänliga nog att göra en promenad i en av stadens många parker en riktig smakupplevelse. Festival d'AutomneThe höstfestival höll hela Paris varje år från september till december tillgodoser fans av film, opera, dans, teater och samtida teater. Hölls för första gången 1972, är tyngdpunkten på utmanande arbete från hela världen med ett program av händelser som löper över fyra fartfyllda månader vid många av stadens populäraste mötesplatser konst, gallerier, teatrar och museer.

Festival d'Automne, 16 rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike, 011 (+33) 1 5345 1700, festival-automnedotcom Techno ParadePut på dig dansskorna för en vild paraden ner boulevarderna i Paris när Techno Parade signaler i början av den årliga elektronisk musikfestival Rendez-vous Electroniques. Hålls varje september, innan barnen återvända till college, är festivalen verkligen seriöst företag med konserter, utställningar och konferenser som anordnas av och för branschens mest kraftfulla producenter och största DJs och musiker. Sedan dess födelse under 1998 Techno Parade har lockat en publik på flera hundra tusen festsugna varje år.

Techno Parade, Technopol, c / o Ars Longa (Galleri), 67 avenue Parmentier, 75011 Paris, Frankrike, 001 (+33) 1 5336 0419, technopol.net Pari fermier Paris mat marketsSample och köpa produkter från några av de bästa hantverkare livsmedelsproducenter i Frankrike till Pari fermier livsmedelsmarknaden. Hölls på roterande platser i Paris sex gånger om året kommer du att kunna smaka det bästa av september i biljettpris under ett och samma tak på de platser des Vins de France. Och med mer än 200 bönder och producenter visar sina varor bör du förbereda för en lång och fylla lunch.

Pari fermier, 21 rue Beranger, 75003 Paris, Frankrike, 001 (33) 1 4.454 9.006; parifermierdotcom Jardin des PlantesMake mest i Paris och hennes parker innan hösten sätter in Vädret i Paris i september kan clement med mild dagar genomsnitt en hög av 73 grader. Bege dig till en av de mindre kända trädgårdar i det bohemiska Quartier Latin, Jardin des Plantes, nära universitetet. På helgerna kan du plocka upp en picknick på livsmedelsmarknaden på Rue Mouffetard, men med en genomsnittlig September regnmängd på 21 inches, om himlen öppnar sedan dyka in i en gammaldags bistro på Rue des Fosses-St-Bernard. Trädgårdarna innehåller en härlig labyrint, vinter trädgård, djurpark och Naturhistoriska museet med sina vackert renoverade Grande Galerie de l'Evolution. Avsluta eftermiddagen med en uppfriskande mint te i kafé av utsmyckade Paris moskén.

Jardin des Plantes, 36 rue Geoffroy Saint-Hilaire, 75005 Paris, Frankrike, 001 (+33) 1 4079 5601 Eiffeltornet Eiffeltornet, Paris, FranceBuilt 1889 av Gustave Eiffel som en del av världsutställningen är Eiffel Towern bästa kända och mest ikoniska Paris attraktion. Ständiga 1063 meter lång var den högsta byggnaden i världen tills Empire State Building skuggan det i 1930-talet, men det var aldrig tänkt att vara ett permanent inslag. Det visade sig - och fortsätter att bevisa - så populär att tornet fortfarande och köerna är legendariska, men de är värt det. Climb - eller ta hissen - till toppen på morgonen för att se dagsljuset sprids över Paris på dess mest lysande, sedan tillbaka på kvällen för en magisk visning från marken, fram till år 2013, varje timme på timme, 20.000 belysning som lyser upp strukturen mot September ruvande himlen.

Eiffeltornet, Champ de Mars, Paris 75.007, Frankrike, 001 (33) 1 4411 2323

No comments:

Post a Comment