Monday, April 25, 2011

Information om mat i Italien

PizzaPizza varierar kraftigt över landet, från tunna skorpa romerska pizzor till rikt smaksatt pizza i Neapel, som ofta anses vara födelseplatsen för pizza. Italienska pizzor är ofta trafikeras av skiva och rostade på plats. PastaItaly är känd för sina pasta, som ofta serveras med en huvudsaklig kött förrätt. I Italien har pasta såser vanligen med färska och säsongsbetonade råvaror i stället för startande tomatpuré. Tuscan FoodTuscany, en region i norra Italien har en rejäl, jordnära köket som är känt för sin enkelhet. Vanliga mat inkluderar soppor med bönor och pasta, grillat kött och bröd gjort utan salt. Olive OilIn Italien är olivolja ofta serveras vid bordet som en garnering av sallader och pasta och som dipsås för bröd. De många italienska olivlundar tillverka en mängd olika oljor i många olika smaker. FishBecause av Italiens lång kust, lokal mat utnyttja skaldjur. I Cinque Terre och andra kuststäder, är enkel grillad fisk en viktig basvara. ProduceThe varmare klimat Siciliens och andra delar av södra Italien tillverka en mängd olika frukter, inbegripet citroner, persikor, mandel och apelsiner blod. Grönsaker som blomkål, broccoli, tomater, aubergine och kronärtskockor också är vanligt odlas i söder.

No comments:

Post a Comment