Thursday, April 21, 2011

De mest kända attraktionerna i Paris

En typisk byggnad i Paris "Amerika är mitt land och Paris är min hemstad", "sa författaren Gertrude Stein. I själva verket tillbringade många av världens stora konstnärer, författare och musiker i Paris. Oscar Wilde, James Joyce, Ernest Hemingway, Claude Debussy, Frédéric Chopin, Claude Monet och Pablo Picasso alla kallade Paris hem. Även Paris förknippas med många kända namn, staden är mest känd för sin ikoniska byggnader. Här är ett litet urval av de måste-se sevärdheter i staden Lights. Eiffeltornet Eiffel TowerWithout tvekan är Eiffeltornet Paris mest berömda landmärke. Mer än sex miljoner turister besöker struktur varje år. Byggt av Gustave-Alexandre Eiffel för världsutställningen, det var inte avsett att vara permanent. Även om nästan två miljoner besökare sett tornet under 1889 Utställning, var reaktionerna blandade. Ett upprop i protest ut, invändningar mot "den värdelösa och monstruösa Eiffeltornet." " Det var tillkomsten av radion som räddade tornet eftersom det var den högsta struktur i Europa vid den tiden och gjorde en perfekt plats för en radioantenn. Vare sig ökända eller berömd, har Eiffeltornet blivit en ikon för evigt förknippas med Paris.



Tour Eiffel, Champ de Mars, 75007 Paris, Frankrike, tour-eiffel.fr/teiffel/uk / Notre Dame-katedralen Notre Dame DameNotre är viktigt att de franska och turister. I själva verket är varje sträcka i Frankrike mätt från katedralen. Notre Dame popularitet har dock varierat genom tiderna och det var även planerat att rivas vid en punkt. Victor Hugos roman "Ringaren i Notre Dame" räddade byggnaden och förde berömmelse för sina groteska figurer.



Notre Dame-katedralen, 6 Place du Parvis Notre-Dame, Ile de la Cité, 4e,, Paris, Frankrike, notredamedeparis.fr / Louvren The LouvreThe Louvren mest kända invånare är Mona Lisa, som skyddas av skottsäkert glas och även har sin egen vakt. Andra kända mästerverk inrymt här omfattar Venus de Milo och Winged Victory, tillsammans med många av världens mest berömda målningar av mästare som Tizian, Rembrandt, Vermeer, David, Delacroix, och många andra. År 1989 uppmärksamhet var fokuserad på forna palats när IM Pei glas pyramid lades till museets entré. Det är den mest besökta museum i världen.



Musée du Louvre; rue de Rivoli,; 75001 Paris, Frankrike; louvre.fr Arc de Triomphe och Champs Elysées Arc de TriompheThe Arc de Triomphe i uppdrag av Napoleon och holds äran att bli världens största triumfbåge. Det är också utgångspunkten för Nationaldagen militärparad, där fortskrider nedför Champs Elysées. Arc de Triomphe hus grav Frankrikes okänd soldat och den eviga lågan, en hyllning till dem som omkom i båda världskrigen. Centre Pompidou Pompidou CenterSince Pompidou Center öppnades 1978 har det varit ständiga kritiken av byggnadens industriella stil, som står ut från resten av Beaubourg grannskapet. Centret, som firar 20 och 21-talets konst, lockar ändå 26.000 besökare per dag. I själva verket var trafiken så hög att Pompidou Center var tvungna att stänga tillfälligt för restaurering, återupptagande igen 1999.



Centre Pompidou, Place Georges Pompidou, 75004 Paris, Frankrike, centrepompidou.fr

No comments:

Post a Comment