Sunday, April 3, 2011

Indiska restauranger i Tyskland

Indisk mat har spridit sig till de fyra hörnen av världen.I århundraden indiska köket har fått utanför landets gränser av en allt mer mottaglig internationell publik. Från och med sitt ökande inflytande i angränsande asiatiska länder --- inklusive Burma, Malaysia, Thailand, Singapore och Indonesia --- indiska kulinariska tekniker och recept gradvis sprida sig till avlägsna hörn av världen. Tyskland, som de flesta av Europas åtnjuter nu indiska köket på restauranger i alla större städer och en del mindre städer också. ChanakyaNamed efter en indisk filosofen och statsmannen som var rådgivare till domstolen i King Chandragupt Maurya 321 till 297 f.Kr., serverar denna restaurang Dusseldorf köket i norra Indien. Specialties innehålla Chicken Tikka-, kyckling tandoori-, kyckling tikka masala, fisk och kyckling currygryta, och kryddiga linser, ärtor och soppor tomat. Till dessert prova restaurangens speciella indiska glass med färska, tjock mjölk och fiberband av mandlar och pistaschmandlar.

Chanakya, Luegallee 50, 40545, Düsseldorf, Tyskland, 011-49-211-880-0622, chanakya.de Indian Restaurant MasaledarThis Berlin restaurang serverar ett brett utbud av indiska rätter, inklusive både vegetarisk och köttbaserade förrätter, men det är specialiserat på dessa som bereds i Tandoor, den traditionella lerugn i Indien. Ett brett urval av indiska bröd --- inklusive chapatti, Papadam och naan --- finns. Varmrätter ingår kyckling, lamm och räkor tikka, tandoori kyckling, MIXED GRILL kyckling Tandoori, kyckling, lamm och räkor Tikka, lamm kebab köttbulle och en mängd vegetarisk och kött curryrätter.

Indian Restaurant Masaledar, Feurigstrasse 38, 10827 Berlin Tyskland, 011-49-30-781-2546, aroras.de / english Indigo RestaurantLocated i hjärtat av Frankfurt, är denna restaurang under ledning av lång tid krögare Gursharan Singh. Indigo serverar ett brett urval av indiska rätter, många av dem som tillagas i den traditionella indiska Tandoor ugn. Prov förrätter i menyn inkluderar krabbor marinerad i yoghurt och örter och grillade på spett, kyckling, lamm och fisk Tikka, kebab lamm och ett brett utbud av kyckling, lamm och curry skaldjur. Dessert val är kulfi, en glass dessert smaksatt med kardemumma och saffran, och Gulab Jamun, indisk färskost rullar.

Restaurangen Indigo; Taunusstrasse 17, 60329 Frankfurt i Tyskland; 011-49-69-233-983; i-indigodotcom Radha indiska RestaurantNamed för en välkänd hinduiska guden, använder detta München restaurang hela spektrumet av indiska kryddor för att skapa rätter som är minnesvärd och otvivelaktigt indiska. De växtbaserade läkemedel och kryddor är grön kardemumma, kanel, koriander, gurkmeja, chilipeppar och pudina, en typ av mynta som används i indisk matlagning. På menyn finns kött-och vegetariska förrätter, bland curryrätter, grillat kött och kebab, och även serverar en mängd olika indiska bröd och desserter.

Radha Indian Restaurant, Elvirastrasse 12, 80636 München, Tyskland; 011-49-89-129-7341, Radha-restaurant.de Tandoor Palace indiska RestaurantThis Cologne restaurang specialiserar sig på mat i norra och centrala Indien. På menyn finns ett brett utbud av kött och grönsaker tillagas i traditionella Tandoor ugn, samt ett antal olika curryrätter den funktionen kyckling, lamm, skaldjur eller grönsaker. Det finns också flera rätters måltider för små till medelstora grupper. Alla dessa innehåller en förrätt, varmrätt, tilltugg och dessert.

Tandoor Palace Indian Restaurant, Händelstrasse 33, 50674 Köln, Tyskland, 011-49-221-236-855, tandoorpalace.de / sv

No comments:

Post a Comment