Saturday, June 18, 2011

Tips om att resa till Schweiz

Schweiz: Grunderna för VisitorsLanguage är alltid ett problem för utländska resenärer, och detta kan vara en komplicerad fråga i Schweiz. Det vanligaste språket som talas är en tysk dialekt. Dialekterna i tyska varierar från region till region i Schweiz och kan vara så annorlunda från vanliga tyska som många besökare från Tyskland kamp att förstå de schweiziska i vissa delar av landet. Franska talas i Schweiz i öster, längs den franska gränsen, medan italienska talas i söder nära gränsen till Italien. Rätoromanska talas av en liten procentandel av schweiziska, främst i öster. Besökare kan klara dig med engelska i de större städerna och turistmål, men får kämpa för att kommunicera, i små byar.



Schweiz är inte om euron. Valutan är den schweiziska francen, förkortat CHF. Valutaväxling kan göras på flygplatser, hotell och tågstationer samt banker.



Landet har ett väl utbyggt nät av kollektivtrafik inklusive tåg, buss och spårvagn. Tåget det mest populära sättet att ta sig runt. Tåg passerar, kallas SwissPass, finns för flera dagar resor. Se länkarna nedan artikel för mer information. Schweiz City LifeIf du letar efter restauranger, shopping eller konst, de stora städerna i Schweiz är de platser att vara. Zürich, mest känd för att vara ett globalt finansiellt centrum värd ett stort shoppingområde med butiker från europeiska formgivare och restauranger kör allt från casual caféer till fina restauranger.



Tempot är lite långsammare i Bern och staden ser mindre moderna än Zürich. Det finns många konstmuseer här samt många nattklubbar och levande musik. Detta är stadens mest band hit när de är på turné i Europa, så det kan vara ett bra ställe att fånga ett liveuppträdande.



Genève är en relativt liten, men ändå kosmopolitisk stad. Nästan hälften av stadens invånare är utlänningar, från över hela världen, vilket ger staden en internationell luft. Genève är känd för sina restauranger, museer och aktiviteter vid Genèvesjön. Utomhusaktiviteter i SwitzerlandBoating och fiske vid Genèvesjön och andra mindre sjöar i Genève regionen populära aktiviteter bland besökare till Schweiz. Turistorterna längs sjöar är tillgängliga.



Trots vackra sjöar, dock är den verkliga utomhusaktivitet som drar mest till Schweiz skidåkning. Den schweiziska Alperna erbjuder backar för nybörjare till mycket avancerade och dra alla från kändisar och kungligheter till människor på mindre extravagant budget. Se länkarna nedanför artikeln för att hitta backar och boende som passar din skidåkning förmåga och din budget.

No comments:

Post a Comment