Thursday, June 30, 2011

The bästa italienska restauranger i Wien

Wien, AustriaSome kalla Wien porten till Östeuropa. Liksom Berlin, var det en gång indelad i sektorer av stridande politiska ideologier. Igenom allt, har den vidhöll sitt rykte som Den fashionabla centrum för kultur och förfining. Som de flesta stora kulturer, den wienska är trygga nog i sin egen identitet välkomna kulturer - och köken - i andra regioner. Italiensk mat, som de flesta andra, anser en välkomnande following i Wien. Cantinetta Antinori i Wien CathedralWith vingårdar i hela Italien samt i USA, Chile och Ungern, är Antinori familj känd för sin vin, inte dess mat - utom för dem som har besökt Cantinetta Antinori i Wien eller en av familjens tre övriga högklassiga restauranger i Zürich, Moskva eller Florens. The menyn här enkelt, men priset är elegant. Under säsong finns det uteservering för dem som vill kombinera gastronomisk njutning med nöjet tals titta på folk i centrala Wien. Inuti är stämningen mer raffinerad. Menyn är inte omfattande, men noggrant förberedda och presenteras. Rätterna är ihopkopplade med Antinori vin från hela världen.

En typisk tre-rätters måltid består av en enkel crostini toppad med kyckling lever och vin santo leverpastej. En fortsättningskurs kan bestå av gnocci med vildsvin. För din varmrätt, prova lammracks med rosmarin och salvia. Slutligen till efterrätt - om det finns plats efter osten kurs - vad kan överträffa en perfekt utförd och enkel pannacotta?

Cantinetta Antinori, Jasomirgottstraße 3-5; 1010 Wien, Österrike, 011 (+43) 1 53 377 22, cantinetta-antinoridotcom Firenze Enoteca österrikiska AlpsThe serie vita valv i matsalen i Florens Enotica är avsedda att framkalla en italiensk palazzo. The Menyn är här toskanska, vinerna italienska, liksom. Ett datum tillbaka till 1950-talet. Prova mitt i veckan specials på mellan 2 och 4 kurser. Förrätter innehålla nötkött carpaccio. Nästa steg är att orecciette - lilla öra pasta - med vitlök, chili och olivolja. För en huvudrätt, anser torsk med kapris, soltorkade tomater och vitt vin. Avsluta med en klassisk italiensk cassata eller glass tårta.

Firenze Enotica, Ristorante Firenze Enoteca, Singerstrasse 3, A-1010 Wien, Österrike, 011 (+43) 1 513 43 74, kremslehnerhotels.at Il Mare Vy över ViennaSometimes det mindre om fina middagar än perfekt mat. Pizza, oavsett om italienska, franska, amerikanska eller japanska, riktigt att tillfredsställa begäret, måste komma från en vedeldad ugn. Det är vad du hittar på Il Mare. Menyn är inte omfattande, men det verkar inte ärendet till lojala anhängare. The Bisteca Fiorentina är upprättad i munnen på den vedeldade ugn och kommer till bordet med nötkött sällsynta och osten bubblar.

Il Mare, Zieglergasse 15, 1070 Wien, Österrike, 011 (+43) 676 68 749 94; pizzamari.at

No comments:

Post a Comment