Tuesday, June 28, 2011

Information Madrid Om, Spanien

Plats och WeatherMadrid ligger på stranden av floden Manzanares, i centrum av den iberiska halvön 646 meter (2119 fot) över havet. Dagarna är varma (hög-80's Fahrenheit eller högre) under sommaren och sval (och ibland snöig) på vintern. Nätterna är svalare och är ganska trevlig på sommaren, men obehagligt kallt på vintern. Det är mest sannolikt att regna i höst-och vårsäsongen. Befolkning och LanguageMadrid är hem till 3 miljoner människor, varav åtta i 10 hör hemma spanjorer och de andra två är invandrare, främst från Sydamerika.

Det lokala språket är spanska. Invånare i Madrid har tydliga accenter, med ytterligare särskiljande accenter som är unika för den övre och nedre klasserna. Mode och NightlifeMadrid är en värld mode centrum och ett bra ställe att köpa högkvalitativa kläder, särskilt i de avancerade områdena Almirante och Conde de Xiquena. Stadsdelen Salamanca är ett lämpligt område att köpa skor och andra lädervaror.

Madrid är också världsberömd för sitt nattliv. Trafiken är hård alla timmar på kväll, och många anläggningar håller öppet fram till småtimmarna på morgonen. I enlighet med matplats praxis i många europeiska länder, spanjorer äter middag mycket senare än amerikaner göra, många restauranger inte öppnar sina dörrar förrän efter 8 på kvällen. Madrid har en mängd olika klubbar och restauranger att passa en rad olika smaker. Kulturella AttractionsPopular sevärdheter i Madrid är:

* Palacio Real: Tidigare Kungliga slottet har byggnaden bevarat som ett kungligt residens.

* Parque del Retiro: Madrids största park, med vackra sjöar och storslagna monument.

* Museo del Prado: Premier konstmuseet med verk av bland andra Picasso, Rembrandt, Goya, Titian, Botticelli, Rubens och Velazquez.

* Rasto loppmarknad: öppet lördag och söndagar, en underbar plats att köpa unika presenter. EtiquetteSpaniards tenderar att kräva mindre "personligt utrymme" "än amerikaner och tenderar att röra vid varandra mer på axlar och rygg. Tjänsten, såsom i restauranger, flyttar relativt långsamt, en återspegling av den allmänt avslappnad livsstil. Rökning inte bär samma tabu i Spanien som det gör i USA.

No comments:

Post a Comment