Wednesday, June 15, 2011

Cypern Holiday Tips

Bo On The MoveCyprus gynnar resenärer ständigt i rörelse, och de flesta besökare hyra en bil eller gå med i en paketresa som offentliga transportmedel är begränsad. Ön är liten och motorvägen är effektivt, så det är lätt att övernatta i samma stad och samtidigt göra dagsutflykter runt om i landet. Troodosbergen kan vara ett undantag, och resenärer med tid och resurser bör överväga hotell-hopping medan turnera i regionen. Moped och motorcykel är populära alternativ till bilar, och avgiften för att hyra dem är mycket billigare. Körning är till vänster och de flesta bilar i vissa städer bära turist plattor, så var beredd på att titta på för förare känner till tullen. Ut Och AboutNonstop festande är vanligt i dekadent Agia Napa, men mycket av resten av ön är upptagen med mindre tarvliga nöjen. Avkoppling och utforskning finns också. Städer som Limassol, Larnaca och Paphos erbjuda stränderna turister och både moderna och gamla kvarter. Nicosia, huvudstaden, finns en tät och slingrande historiska distriktet. Den gamla känner kontrast till de varor för försäljning, vilka alla uppenbarligen riktade till de rika västerlänning, och posterna kan vara krass eller kostsamma. De större städerna värd regionala arkeologiska museer, och den nationella arkeologiska museet i Nicosia är en av Europas finaste samlingar. Utanför tätorterna, arkeologi parker utströdda i landskapet, speciellt populära är de Tenta, Tombs of the Kings, Ancient Kourion och Paphos arkeologiska platsen. Troodosbergen regionen lockar den äventyrslystne som söker en rustik fly och även värdar skidåkning på vintern. Mat och DrinkThe regionala specialiteter Cypern måste provtas. Lokala produkter inkluderar vin, ost, yoghurt, honung och färska råvaror. Leta efter cypriotiska vin och sprit i souvenirbutiker och butiker. Bland dem är den söta röda dessertvin, Commandaria, som får sin egen appellation och har producerats sedan korstågen. Ett lokalt sort ost, halloumi, är förpackat i saltlake och grillad eller stekt, och har en salt smak. De flesta turister få koppar snabbkaffe och uppmana cypriotiska kaffe för en traditionell smak.



Äta ute är fortfarande en affär på Cypern, så räkna med att stanna en stund och få en stor faktura. Budget eller upptagen turister bör gå direkt till de små bagerier, som förekommer kyndel bakverk. Many kafé-style restauranger serverar också billig smörgåsar, gyron och souvlaki samt dyrare specialiteter. Multi-kurs högtid kallas meze bör prövas minst en gång på en trevligare restaurang.

No comments:

Post a Comment