Thursday, June 16, 2011

Bra Franska restauranger i Paris

Paris har länge varit ledande i världen gastronomi.Det är ingen hemlighet att Paris är en av de bästa platserna i världen för att försöka fransk mat, men ändå hjälper att veta var man ska leta. Den franska huvudstaden är den mest besökta staden på jorden, och mer än ett fåtal restauranger gör en livlig verksamhet serverar medioker versioner av klassiker för turister. Det kan löna sig att kamma igenom guideböcker innan du gör en reservation - eller ännu bättre, för att fråga lokalbefolkningen vad de rekommenderar. La Tour d'ArgentFounded under 1582 och befallande utsikt över Notre Dame och floden Seine, La Tour d'Argent är en av den mest ärevördiga tempel franska gastronomi. Restaurangen långa historia har gjort det möjligt att bygga upp en massiv vinlista - mer än 80.000 flaskor - som täcker de flesta av de vingårdar och årgångar i Frankrike. Signaturen förrätt här är "" caneton Presse "," eller sällsynta ankbröst i en sås av blod, lager och champagne återges från ett utstuderat sterling silver tryck. Diners with gom för känsligt för denna typ av djärva biljettpris kan välja mellan traditionella rätter som lammracks och gädda queneller in bechamelsås. Priserna återspeglar den resning av restaurangen, med förrätter rutinmässigt kör 70 euro per person. Kavaj och slips krävs. Bokningar kan verkligen rekommenderas.



La Tour d'Argent, 15 Quai de la Tournelle, 75005 Paris, Frankrike, +33 1 40 46 71 11?; Latourdargentdotcom Aux LyonnaisLocated i en klassisk bistro av 1890-talet, var Aux Lyonnais köptes av hyllade kocken Alain Ducasse under 2002 och har tjänat samtida versioner av Lyon hyllade "Bouchon" "mat sedan dess. Ett avslappnad men elegant atmosfär lockar både lokalbor och turister. A la carte-menyn finns klassiska rätter som "" charkuterivaror a la Lyonnaise "" (Lyon-stil kallskuret) och "res de veau" "(kalvkött njurar) medan prix-fixe menyn tillåter gäster att välja tre kurser för en rimliga 34 €. Säsongsbetonade specialiteter finns också, och reservationer rekommenderas.



Aux Lyonnais, 32 rue St Marc, 75002 Paris, Frankrike, +33 1 42 96 65 04, auxlyonnaisdotcom Restaurang A. BeauvilliersTucked away i ryggen gatorna i Montmartre, inte A. Beauvilliers inte göra det i många turistguider, men det gör erbjuder några av stadens mest pålitliga fransk mat i diskret eleganta omgivningar. Rätter alltifrån traditionella kalvkött bröd till en nouvelle cuisine-stil torn sköldpadda kött och tryffel. Kundkretsen tenderar att vara lojala och lokal - förväntar välmående franska familjer och njuta av en kväll ute. Priserna är inte billiga (45 euro för Prix fixe), men de är inte orimliga, antingen, särskilt i förhållande till jämförbara platser närmare centrum av staden. Stämningen är något dressat. Rekommendationer är, återigen, rekommenderas.



Restaurang A. Beavilliers, 52, rue Lamarck, 75018 Paris, Frankrike, +03 1 42 55 05 42; abeauviliersdotcom

No comments:

Post a Comment