Thursday, June 23, 2011

Ohrid Information

HistoryIts forntida namn var Lichnido ("ljusets stad") och senare Lychnydos, enligt steninskriptioner från 353 BC Paulus, aposteln, evangeliserade området i det första århundradet, och staden var en gång ett hem för mer än 365 kyrkor. De äldsta bevisen på sitt nuvarande namn är från 879, härstammar antagligen från en makedonsk fras som betyder "" staden på kullen. "" Ohrid är en av de äldsta bosättningarna på den europeiska kontinenten. SitesFamous för sina gamla kyrkor, kyrkor och kloster, är Ohrid platsen för mer än 800 bysantinsk stil ikoner från den 11: e genom 14-talen. St Pantelejmon kloster ansåg äldsta av slaviska kloster, är platsen för en av de tidigast kända universiteten. Det utarbetade Saints Kliment (Clement) och Naum det kyrilliska alfabetet används fortfarande idag av makedoniska, bulgariska, ryska och serbiska, bland andra.

Den 2000-åriga antika teatern är den enda återstående monument från antika hellenistisk tider. Andra antika platser inkluderar Kaneo och Mesokastro bosättningarna där fattiga bodde utanför murarna, och Ohrid befästningar, av vilka de äldsta daterar till det tredje århundradet och som innehåller fästning Tsar Samuil (Samoil), från den 10: e århundradet, som sitter på en kulle med utsikt över sjön Ohrid.

Andra närliggande berömda kyrkor och kloster inkluderar St Naum kloster, 29 mil söder om Ohrid uppmanar Albaniens gränsen, och St Stefan grotta kyrka, en timmes vacker promenad längs kusten. MuseumsThe stadens främsta museer är i rutan. Ohrid Nationalmuseum och Icon Gallery varje skärm romersk målning och artefakter, medan flera hus museer belysa arkitektoniska särdrag och specifika historiska händelser. Festivaler och EventsThe Balkan Folklore Festival hölls i början av juli presenterar traditionell konst, hantverk, dräkter, musik och uppträdanden folk. Ohrid Summer Festival --- De hölls vanligen från mitten av juli till slutet av augusti --- värd världsberömda konstnärer i konserter, dramatiska föreställningar, street dans och andra evenemang. Lake OhridSport fiske och båtliv är populära aktiviteter. En av de djupaste sjöarna på jorden, är sjön Ohrid matas av vatten från tre floder. Dess klara, orörda vatten har miljontals fisk. Två arter av Ohrid öring, två typer av ål och en liten fisk som kallas en dyster, i synnerhet, är arter som finns någon annanstans på jorden. De dystra's vågar göra den berömda Ohrid pärla, en väl bevarad hemlighet vidare genom familjer. Varje juli, elitsimmare anger Ohrid Swimming Marathon, en 30 km lång tävling.

Över sjön sitter Galicica National Park, en vildmark och biologisk bevara, hem till en unik flora och fauna.

No comments:

Post a Comment