Tuesday, September 6, 2011

Vilka länder utanför Köln?

Om du besöker Köln, en västerländsk tysk stad vid Rhen, kan du också ha möjlighet att njuta av tre andra europeiska länder, bara ett stenkast från Köln. Holland, Belgien och Frankrike sitter väster av denna vackra tyska destinationen och lika rik på kultur, god mat och intressanta historier. The NetherlandsAmsterdam, huvudstad i Nederländerna, är 133 miles väster om Köln. Om du är en cykel älskare kan du njuta av framför allt Nederländerna, som ofta kallas Holland. Landet har över 9000 miles av cykelvägar och dubbelt så många cyklar som bilar.



Men om du föredrar en båt i stället för två hjul hittar du Holland har mer än 2.500 miles av farbara vatten i kanaler, floder och sjöar. Det har också den största antal museer i världen, inklusive Van Gogh Museum.



Men det är dess geografi som verkar mest fascinerande. Vid sin lägsta punkt, sitter det 22 meter under havsytan, och en fjärdedel av hela landet ligger under havsytan. BelgiumBelgium huvudstad, Bryssel, uppgår till 114 miles väster om Köln. Landet är känt för sin öl och choklad, men den erbjuder all-around gourmet äta, från Bryssel våfflor till soppor till kanske den bästa endiv recept.



Om konst är vad du vilja se, hittar du gott om det i Belgien. Den har operahus, ett brett utbud av museer catering till olika intressen, samt musikframträdanden och spelar i hela landet.



A rolig fakta om Belgien är att den har mer slott per kvadratkilometer än något annat land, och erbjuder dig ett underhållande sätt att lära sig om Belgiens historia. FranceStrasbourg är endast 166 miles väster om Köln och 251 Paris miles. I Frankrike har du många alternativ för att njuta av din semester, från promenad längs stränder att besöka små historiska byar till hoppar från trädgård till trädgård, så sevärdheter och dofter att massera dina sinnen.



Många fd medeltida byar är nu konstcentra locka hantverkare, skulptörer, trä, läder och konsthantverkare järn, målare och poeter. Här kan du hitta unik konst till mer rimliga priser än du skulle på en parisisk galleri. Den medeltida kyrkor och slott är också en historielektion i både konst och politik av medeltiden.



Också i medeltiden, medicinalväxter, örter och dekorativa grönsaksodlingar blev populära. Du kan besöka dessa platser i hela Frankrike. Dessutom kan du promenera genom formella franska trädgårdar, oftast utformade med raka linjära mönster och byggda runt ett slott. Runda och rektangulära pools vatten samt statyer är också vanliga inslag i traditionella franska trädgårdar.



Om du föredrar bor längs vattnet har Frankrike 2.000 miles från kusten. Men om du går, forskning på området du planerar att besöka, eftersom inte alla stränder är sandiga. Massor av delar av franska kusten är mestadels klippor och rock.

No comments:

Post a Comment