Saturday, September 17, 2011

Skottlands kulturminneslagen

Besök skotska historiska monument.Skottland är ett land med historia, romantik och legend. From haunting slott ruiner till minnesvärda monument till hjältar och legender förbi, Skottland fylld med historiska sevärdheter, arkitektur och minnesmärken. Om du nu turnera dimmigt hedar, natursköna högland, eller de livliga gatorna staden på platser som Edinburgh och Glasgow, hittar du ett stycke historia väntar på dig att utforska. Glenfinnan Monument och Visitor CentreSituated på den pittoreska Road to the Isles, detta monument till en skärmytsling länge sedan står mitt i landskapet i skotska höglandet i spetsen av Loch Sköld. Det historiska monumentet restes under 1815 till medel erkännande åt de klaner som slogs och omkom på platsen i namnet på Jacobite orsak. Efter en ond och blodig strid, var standard försedd med flagga Prins Charles Edward Stuart's höjde nära platsen över två och ett halvt sekel år sedan i år 1745. Den historiska striden på denna webbplats sägs har lagt grunden för framtida händelser i brittiska, skotska och även amerikansk historia. En besökare centrum på plats kan hjälpa dig att lära dig mer om historien av detta monument.

Glenfinnan Monument och naturum, Glenfinnan PH37 4LT. , Skottland, +0844-493-2221, ntsdotcom.uk Nelson MonumentIf du besöker den historiska staden i Edinburgh, vill du inte missa Nelson Monument. Monumentet till amiral Lord Nelsons vinst och största offret under slaget vid Trafalgar år 1805 uppflugen på Calton Hill i stadens östra slut. Monumentet byggdes mellan 1807 och 1815 och skapat av Robert Burn. En tid boll introducerades i mitten av 1800-talet och fungerar fortfarande idag. En av de mest besökta monumenten i staden finns tusentals historia buffs lockas till platsen för den underbara utsikten över Edinburgh och det kringliggande området sett från toppen av monumentet. Det finns en inträdesavgift och öppettider varierar beroende på säsong.

Nelson Monument, Calton Hill, Edinburgh EH7 5AA, Skottland, +0131-529-3993, edinburgh.gov.uk Scott MonumentLiterary historikerna kommer att vilja besöka Scott Monument, som står som en hyllning till Sir Walter Scott, författare till klassiker som Ivanhoe, Rob Roy, och Waverley. Monumentet står sig över 200 meter och du måste klättra 287 åtgärder att nå toppen. Beläget i Edinburghs hittar du en fantastisk utsikt över staden som du gör din väg till toppen. Monumentet byggdes på 1840-talet efter Scotts död år 1832. Det finns också ett museum rum på första våningen där du kan läsa mer om denna skotska litterär figur. Den marmorstaty av Sir Walter Scott står i centrum för monumentet och skulpterad av John Steell. Det finns en inträdesavgift och öppettider varierar beroende på säsong.

Scott Monument, East Princes Street Gardens, Edinburgh, EH2 2EJ, Skottland, +0131-529-4068, edinburgh.gov.uk Bothwell CastleDin tur i historiska Skottland kommer inte att vara komplett förrän du besöker någon av de berömda slotten som fortfarande dot landskapet. Beläget i Glasgow regionen är Bothwell Castle en av de största monument till medeltida Skottland. Dess ursprung går tillbaka till 13-talet, när Walter i Moray byggde slottet som en uppvisning av feodal stolthet. De flesta av de cirkulära hålla är intakt och besökare kan bevittna den grymma fängelset tornet samt den imponerande stora salen och kapell. Även nu delvis förstörts, står slottet fortfarande som en av största militära skapelser medeltida Skottland. Det tillkommer en avgift att turnera anläggningens och de timmar varierar beroende på säsong.

Bothwell Castle; Glasgow Clyde och Ayrshire; G71 8BL; Skottland; +0169-881-6894; historiska-scotland.gov.uk

No comments:

Post a Comment