Saturday, September 3, 2011

Rom Nattklubbar

Ordspråket "När i Rom, gör som romarna gör" "som ursprungligen avsågs fastande på en lördag att följa lokala religiösa sedvänja, men när det gäller klubbar, lördag natt finner många romare brödrosten, dricker och skaka på dansgolvet. Naturligtvis kommer du också vill se Colosseum, Forum och Peterskyrkan. Men att få en verklig inblick i den romerska kulturen, våga sig ut på en fredag ​​eller lördag natt till en av de packade diskotek eller ultra-chill lounger och se hur Romans göra allt lite mer uppsluppen och lite mer glamorös, allt på samma gång . Piper ClubEver sedan det öppnades 1965, har klubben haft en vild och anrik historia. En hip tillhåll för konstnärer Beat Generation, ingår den ursprungliga klubben dekorationer två Andy Warhol målningar. Hendrix, Pink Floyd och Nirvana har alla spelat här, nuförtiden, du är sannolikt att höra förstklassiga indie rock från artister som Cat Power eller redaktörer. Inuti ser klubben elegant och retro. Lågt hängande stolar tärningar i svart och vitt läder abborre på en svart golv, bredvid en bar som är upplyst med lila. Stor silver ljus fixturer verkar sväva över utrymmet, både futuristisk och mycket italienska chic. Ta en cocktail, få din spåret, och njuta den moderna versionen av "" la dolce vita. "" Öppet fredagar och lördagar.



Piper Club, via Tagliamento 9, Rom 00.198, Italien, 011 (+39) 06 855 5398, piperclub.it GildaNamed för den klassiska Rita Hayworth film, detta är klubben där glamorösa italienare kommit för att se och synas. Från skådespelare till musiker till politiker, har klubben sett sin andel av kända ansikten, däribland Bruce Willis, John Travolta och Duran Duran. Musiken varierar från hus till hip-hop till covers av klassiska 70-talet och 80-talen låtar. Slip till en av de lågt hängande vita läder banketter och titta på spel smickrande rosa-tonad ljus på den enorma väggmålning av Rita Hayworth as Gilda. Dansgolvet är en enorm, öppen plats som bara blir mer trångt som natten sträcker på. Om du arbeta upp en hunger, det finns en angränsande vin och sushi bar. Öppet torsdag till söndag.



Gilda, Via Mario de Flowers 97, Rom 00.187, Italien, 011 (+39) 06 678 4838, midra.it / hemsida / Gilda / homepage.asp Micca ClubWith ​​en vibb som är en del La Boheme och en del cabaret är Micca där du ll kommer att få en bra känsla för det italienska hipster scen. Det finns dans-värdig DJ uppsättningar, men du får också storband och swing, indie rock och en aning blues. Plus, varje söndag kväll, kan du handla för CD-skivor, skivor, böcker och konst och Konsthantverk vid Micca Market. Nästan varje kväll i veckan har ett eget tema och specialerbjudanden dryck, från "" Aperitivo Swing "" på måndag "" Cocktail Story "på lördag. Inredningen inkluderar blek igenmurat valv och svag belysning, vilket gör att du känner att du är underground - som bara lägger till klubbens cool faktor. Stängt onsdagar.



Micca Club; Via Pietro Micca 7; Rom 00185; Italien, 011 (+39) 06 874 4079, miccaclubdotcom

No comments:

Post a Comment