Friday, October 7, 2011

Tåg Semester i Frankrike

Utforska Frankrike train.When överväger olika alternativ att turnera Frankrike, inte förbise att inte ta tåg istället för flyg överallt. Tågstationer kan vara mycket lättare att hantera än flygplatser, säkerhet mer avslappnad (så att du kan ta med vin och andra vätskor samt om så önskas) och rida är mycket mer natursköna. Att gå från stad till stad du kommer att använda Eurostar eller TGV tåglinjer, men när du är i Paris kommer du att använda tunnelbanan. Porte du SoleilTo börjar resan, börja vid Portes du Soleil, som är den största utvecklade gruppen av berg i de franska Alperna. Bo på L'Hotel Bergerie i centrala Morzine. Under vintermånaderna, kan du åka skidor, snowboard, snöskor, hundsläde, snö-golf, rodel, skridskor, parapent (fallskärm bort av ett berg) och alla andra vintersporter kan tänka sig. Semerterbyer inkluderar Morzine, Aviorez, Les Gets, Chambois och åtta mer, alla anslutna skidspår, kallas pister och stolliftar.

Från Porte du Soleil, kan du plocka upp antingen Eurostar, TGV tåget i Lyon, Bourgogne och ta det direkt till Gare de Lyon i hjärtat av Paris. Bli inte förvirrad av dubbla användningen av "Lyon", "de är både ett tågstopp i Paris och en stad i sydöstra Frankrike.

Hotel La Bergerie, 103, Route du téléphérique, 74110 Morzine, Frankrike, 011-33-04-5079-1369, hotell-bergeriedotcom

Portes du Soleil turism, portesdusoleildotcom ParisOnce du besöker Paris kommer du att använda tunnelbanan för att ta runt. Metron är ett kollektivtrafiksystem tåg som färdas genom centrala Paris och den omedelbara omgivning, TGV är mindre vanligt men reser längre sträckor.

Tåg linjer präglas både av färger och med nummer. Det finns kartor i varje Metro station som anger vilken linje du är på och vart man vänder för att ändra linjer. Varje station har också automater för att köpa biljetter samt någon i en monter för att få hjälp. Om du ska bo ett tag, överväga att köpa en Carte Orange som tillåter dig att resa på tunnelbanan under längre tid i motsats till en biljett-en tur-system.

Hitta ett hotell nära Gare St Lazare, som kommer att bli lätt eftersom det är mycket centralt i staden. Leta i den 2: a, 9 och 10 arrondissments, vilka är de delarna av staden där Paris är uppdelat, vilket kommer att göra det lättare att åka iväg till nästa destination. Ett bra alternativ bredvid operahuset är Hotel Ascot Opera. Du kan bo här billigt men ändå upplever allt som Paris har att erbjuda.

Medan Paris, utforska museer som Louvren och Musée d'Orsay. Hoppa på tåget och åka till slotten som Chartres och Versailles. Njut av "" degustations, "" eller vinprovningar för att uppleva kulturen och prova så många livsmedel som din mage kan bära. Ta lite vin till nästa destination - om du är gammal, naturligtvis.

Musée du Louvre, Mo Palais-Royal/musée du Louvre, 75058 Paris, Cedex 01 Frankrike, 011-33-1 - 4.020-5.050; louvre.fr

Musée d'Orsay, 62, rue de Lille, 75343 Paris, Cedex 07 France, 011-33-1-4049-4814, Musée-orsay.fr

Hotel Ascot Opera, 2, rue Monsigny, 75002 Paris, Frankrike, 011-33-1-4296-8766, ascotparishoteldotcom NormandyFor någon historia buffs eller strandälskare är Normandie området en fantastisk destination. Med tåg, ta TGV från Gare St Lazare till en stad som heter Caen. Härifrån kommer att kunna nå kusten Efter en vacker resa genom odlingarna i centrala Frankrike. Versailles, som nämns ovan, är på samma linje om du vill stanna där på väg till Caen. Väl i Normandie, bara cirka två timmar lång resa, utforska den historiska D-Day platser och kyrkogården för amerikanska soldater innan du kopplar av på stranden som kantar Atlanten.

No comments:

Post a Comment