Thursday, October 13, 2011

Sevärdheter att besöka medan i Paris

En vy av ParisParis är en stad full av skönhet, äventyr och romantik. En resa till denna historiska och legendariska staden kommer inte att lämna dig besviken. Besök berömda sevärdheter såsom den berömda Eiffeltornet, kolla in den legendariska konstsamlingar och njuta av att se när du promenerar genom stadens många parker. Glöm inte att lämna tillräckligt med tid att smutta på en lait café au och smaka på några av Paris fina kulinariska läckerheter. Eiffeltornet Eiffeltornet lämningar och ikoniska symbol FranceThe hotande Eiffeltornet stiger 984 meter och kan ses från hela Paris. Byggd för världsutställningen 1889, var Eiffeltornet endast avsedd att vara en tillfällig konstruktion firar den franska revolutionen 100 år tidigare. Förblev dock tornet och blev till världens högsta byggnad fram till 1930, då Chrysler byggnaden uppfördes. Nu fortsätter Eiffeltornet för att representera den franska kulturen och dess image upprepas i film, fotografi och populärkultur.

Tour Eiffel, 5 avenue Anatole Frankrike, Champ de Mars, 75007 Paris, +011-33-8-9270-1239, tour-eiffel.fr/teiffel/uk / Notre Dame Notre Dame är den religiösa centrum av staden.Bege dig till Ile de la Cité, en central ö i Paris, för att besöka Notre Dame. This legendariska katedral kan vara den mest kända i världen. Startade 1163, tog det nästan 200 år att färdigställa. Katedralen har massiva rosettfönster, Galleri of Kings och den berömda gargoyle statyer. Efter domkyrkan skadades svårt under den franska revolutionen, renoverad ett 20-årigt projekt det till sin forna storhet. Idag innehar Notre Dame fortfarande regelbundet massor och umgänget är gratis.

Cathedrale Notre-Dame de Paris, 6 Parvis Notre-Dame, Place Jean-Paul II; 75004 Paris, +011-33-1-4234-5610, notredamedeparis.fr / Förberedelser-för-din-besök Jardin du Luxembourg Koppla av i naturen vid trädgårdar LuxembourgVisit trädgårdarna Luxembourg för naturlig skönhet och fantastiskt landskap konst. Trädgårdarna gränsar till Quartier Latin och St-Germain-des-Prés stadsdelar, samt Palais du Luxembourg i norr. Trädgårdarna var inspirerade av Maria av Medici och Boboli trädgårdar hennes hemstad, Florens. Utöver de konstfullt skulpterade gräsmattorna och trädgårdar, oklanderlig gångvägar och fantastiska blommor, finns det också marionett visar att fånga, karusell och ponnyridning samt roterande konstutställningar.

Palais du Luxembourg, 15 rue de Vaugirard, 75006 Paris, +011-33-1-4234-2000 Louvren Musée du Louvre i ParisAdmire några av de största konstsamlingarna i världen på Louvren. Louvren började som en fästning, då ett kungligt palats och blev så småningom omvandlas till ett museum i 18th century. Frans I började konstsamlingen på museet och så småningom la Mona Lisa tavlan, som nu är museets mest berömda attraktion. Museet har nu mer än 35.000 konstverk. Det senaste tillskottet till museet är det stora Glass Pyramid, kontrasterande modern struktur som lades till som huvudentré och lobby till museet.

Musée du Louvre, 36, rue du Louvre, 75001 Paris, Frankrike, +011-33-1-4020-5760, louvre.fr / LLV / Musée / alaune.jsp?bmLocale = sv

No comments:

Post a Comment