Monday, April 25, 2011
Ätliga växter och blommor i Europa
HerbsCommon ört livsmedel omfatta sorter av svavelsyra grönsaker, till exempel vitlök och ingefära. Många växter kallas ogräs som maskros och cikoria, kan ätas som en smörgås toppning eller kombineras i en sallad. Finns i hela både Väst-och Östeuropa, dessa särskilda sorter är helt ätbara, ner till rötterna, och kan kombineras med andra vanliga växter som brännässla (minus svider) och rävsvans gräset. Tillsammans med sin medfödda hunger-bota, dessa växter sprida ofta samma hälsofördelar ätas råa eftersom de inte när de konsumeras som te eller infusion: imbibing blodet-rening egenskaperna of maskros när du äter, till exempel. FlowersThe lättast att identifiera - och kanske vanligast förekommande - ätliga växtsorter blommor. De flesta vardagliga blommor, som kaprifol, solros (mycket vanligt i Europa), krasse och jasmin, alla dyker upp på restaurangen tallrikar som ätliga garnishes. Rosen, inbyggt finns i Europa, ofta äts för vitamin C-inducerande egenskaper. Dessutom är schersmin, en vanligt förekommande lila blomma hemma i de flesta nordliga och västeuropeiska länder, både ätliga och smakrik. Vid fastställande huruvida en blomma är ätlig, innebär en testmetod tugga på blomblad tillräckligt länge för att uppfatta smaken innan spotta ut det. Även ibland otillförlitliga, växter som vanligtvis smakar bitter i munnen är oätliga eller farliga för att äta. TreesAn förbises ofta resurs när det gäller smak, kan träd vara en utmärkt källa till kostfiber. Artic Willows, infödda till mer skandinaviska delarna av Europa, producera ätliga skott och rötter som likt nypon, är höga i vitamin C. Juniper träd, som förekommer allmänt i England samt delar av Västeuropa, ger ätbara kvistar och frukt , medan bären är en vanlig ingrediens i alkohol produktion. Bok, en annan vanlig trädslag, producerar ätbara nötter hela östra och södra Europa liknar kastanjer och användes ofta, som cikoria, att göra en djup kaffe-liknande drink. Mest populär för sina nötter är den gemensamma FILBERTNÖT trädet, känd i hela USA som hasselnöt. Säkerhet och PrecautionsAs alltid när man hanterar en obekant växt, göra din forskning att avgöra om det anses säkert eller inte för konsumtion. Undvik alla svampar, om du inte är skicklig på svamp upptäckt, som en svamp som kan likna en ätliga arter faktiskt kan vara mycket giftiga. Är det alltid rekommenderat att du bär en guide anläggning identifikation med dig när du skördar för att informera dig om de hälsofördelar och egenskaper okända växter. Skörden ConcernsAs den stora majoriteten av vilda, ätliga växter i Europa anses vara ogräs, skördare stöter lite problem att samla in växter från skogsområden eller på sidan av vägarna. Var försiktig dock, när skörden på offentliga platser, som växterna kan ha besprutats med bekämpningsmedel.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment