Wednesday, March 30, 2011

Saker att se i Passau, Tyskland

Passau, GermanyPassau ligger i Bayern, Tyskland, där tre floder - Donau, Inn och Ilz - möts. Enligt Lonely Planet var Passau en viktig stad för det heliga romerska riket. Idag har sin historiska stadsdelen fortfarande spåren av stadens romerska historia. Veste OberhausThe Veste Oberhaus är en viktig historisk struktur i Passau. Det fungerade som en militär fästning på 13-talet. Den sitter på en stor bluff och har utsikt över staden och floder. Enligt Lonely Planet, utsikten från Veste Oberhaus är fantastisk och du kan se in i Österrike på en klar dag. Fortet är hem för Oberhausmuseum idag ett museum som fokuserar på historia i området. Enligt Lonely Planet, alla skärmar är på engelska. Det finns också en restaurang och vandrarhem på området.

Veste Oberhaus, Oberhaus 125, 94034 Passau, Tyskland, 0.851 49.335-0, oberhausmuseum.de GlasmuseumAnother intressant museum i Passau är dess Glasmuseum. Enligt Lonely Planet erbjuder Glasmuseum en samling av mer än 30.000 Bohemian glas från de senaste 250 åren. Är dock Glasmuseum inte enbart begränsat till regionala glas arbetet. Här finns också utställningar på alla typer av historiska glas från barock till neo-klassisk. Enligt Lonely Planet är detta stora museum lätt att gå vilse i, så du ta en karta innan du ger ut.

Glasmuseum, Rathausplatz 1,, Stadscentrum, Passau, Tyskland, 94.032, 0.851 3.507 till 1 Heilig-Geist-AusstellungsraumPassau s Heilig-Geist-Ausstellungsraum är en intressant kuriositet: en historisk restaurang som också är en del av vad som brukade vara ett franciskanerkloster. Men mest kända av alla är sitt vin, som kommer från en vingård i grannlandet Österrike. The Heilig-Geist-Ausstellungsraum började som en plats där de fattiga kunde leva gratis i 14: e århundradet, enligt Lonely Planet. Även om det fortfarande en bostad, besökare kommer att titta på historiska arkitekturen, prova vin och visa konstnärliga och utställningar.

Heilig-Geist-Ausstellungsraum, Heiliggeistgasse, Altstadt, Heilig-Geist-Ausstellungsraum

No comments:

Post a Comment