Saturday, May 7, 2011

Klimat & Food i Italien

Norra RegionsThe norra regionerna i Italien omfattar Piemonte, Valle d'Aosta, Lombardiet, Trentino Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Veneto, och Ligurien. Dessa regioner tenderar att ha ett varmare klimat med lite nederbörd, ibland betecknas som ett "fuktigt subtropiskt" klimat. Raisin viner är populära i Valle d'Aosta, med varje region ståta med sin egen specifika märken av vin. Köket visar tips i Portugal, med rätter som innehåller polenta, ris och ärtor och torkade torsk. Andra populära rätter är i venetiansk stil lever, rostad fisk och hare, risotto, ossobuco och tryffel. Mid-Norra RegionsThe regionerna Emilia Romagna, Toscana, Marche och Umbrien ligger i den norra delen av den italienska halvön. Klimatet tenderar att vara mer milda nära kusterna för dessa regioner, med varma somrar och ibland kraftig nederbörd. Vintrarna är kallare och foggier inlandet, med enstaka snöfall. Kött är en populär del av de flesta rätter, däribland biffar, korv och salami, rostad gris och ål. Umbrien är känd för sina svart tryffel, och Chianti Toscana är världsberömd. Mid-Södra RegionsAbruzzo, Molise, och Lazio är de mer södra regionerna i mitten av Italien och inkluderar Rom, landets huvudstad. Området har ett mer Medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Vissa rätter har en judiskt inflytande, och grytor och pastarätter är populära, liksom lamm, potatis och kronärtskockor. Måltider tenderar att vara rejäla och införliva rikligt med olivolja och fett. Södra RegionsThe "" boot "regioner i Italien omfattar Apulien, Kampanien, Basilicata och Kalabrien. Puglia är den minst regniga region i Italien, och i allmänhet området upplever ett medelhavsklimat med torra, varma somrar och milda vintrar. Basilicata har en mer kontinentalt klimat och är mycket torr. Fisk och skaldjur är populärt, särskilt nära kusten, och rätter kan innehålla musslor, musslor och fisk. Kalabrien är känt för sitt breda utbud av aubergine rätter och grönsaker i allmänhet är populär i hela denna del av Italien. Island RegionsSardegna eller Sardinien och Sicilien är de två ö-regioner i Italien. Sardinien har ett milt klimat med torra somrar och kraftiga vindar på vintern. Sicilien upplevelser mycket sol året om, med milda vintrar, med kallare temperaturer inlandet. Roast gris, hummer och svärdfisk är populära på öarna, och Sicilien är känd för sina sötsaker, såsom kanderad frukt och marsipan.

No comments:

Post a Comment